Elimdeki fazladan bilgisayarı Yedekleme ve Sunucu olarak kullanmak istiyorum.

0

Evimde 3 bilgisayar var. Bu bilgisayarlardan birisi masaüstü bilgisayar. Bu bilgisayarı ben diğer bilgisayarları yedeklesin ve depolama yapsın, ben bişey lazım olduğunda ordan alıp, yedekleme yapabileceğim duruma getirmek istiyorum bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Yani Diğer bir şekilde bu Bilgisayarı ben Media Server olarak kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim.

 

tuncerozdes tuncerozdes (31)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhaba,

    Anladığım kadarıyla elinizde bir adet fazladan bilgisayar var ve bunu değerlendirmek istiyorsunuz.

    Ama ne şekil de bir değerlendirme? Eğer verileri depolama gibi bir amacınız varsa buna hiç gerek yok ssd hardisk alıp işlemlerinizi rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tabiiki illa da ben bilgisayarıma veri depolamak istiyorum diyorsanız normal bir şekilde bir klasör açın ve kaydedin hepsi bu kadar :)

    Ancak söz konusu server olarak kullanmaya gelirse o tamamen farklı bir olay. Yani bir bulut tabanlı veri depolama olayı haline geliyor. Bunuda localsunucular'ı geliştirerek ve domain adresinize bağlayarak gerçekleştirebilirsiniz. WampServer'ı araştırmanızı öneririm. Ama bunu da tavsiye etmem çünkü hem boşu boşuna 7 /24 açık kalacak hemde fazla maliyeti var. Bu tür olayları hosting veya sunucu kiralayarak çok daha düşük ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Natro veya Uzmanim.Net sponsoru olan Radore Veri Merkezi ile bir konuşun derim. İhtiyacınıza göre bir server mutlaka bulursunuz.

    notify notify (538)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Benimki öyle bişey değil evde aynı kablosuz ağ üzerinden Erişebileceğim mesela akıllı tvden bu bahsi geçen bilgisayardaki videoları izleyebilmeliyim yada laptopuma indirdiğim şeyler otomatik olarak oraya yedeklenmeli amaç bu ve bu arada ben yine bahsi geçen bu bilgisayarda torrent indirme yapabilmeyim.  Amaç bu bunu yapabilen NAS cihazları var ben bilgisayarı nas yapmak istiyorum.

      tuncerozdes tuncerozdes (31)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Bu konuda pek bir bilgim yok diğer hocalarımız sizi aydınlatacaktır :) notify 7 yıl önce
      • çok teşekkürler tuncerozdes 7 yıl önce

      0

      Evdeki eski PC'yi NAS'a çevirmek için buna bakabilirsin: amahi.org

      Eğer siteden bir şey anlamazsan, detaylı olarak bir paylaşım yapabilirim.

      hakan hakan (15409)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Evet Kardeşim bu aradığım şey gibi duruyor ama bu siteden bişey anlamak için Kraliyet İngilizcesi lazım Bu konuda eğer bilgin varsa detaylı ve resimli bir anlatım yapıp yeni bir başlıkta açarsan bütün türk siber alemi için büyük bir iyiylik olur herhalde çünkü düzgün bir kaynak bulamadım. tuncerozdes 7 yıl önce
      • Ama yapamam dersen de Bu kadarı için bile Koccccaman bir teşekkürü hakettin zaten. tuncerozdes 7 yıl önce
      • @tuncerozdes vakit bulursam anlatayım uzun uzun. hakan 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol