Ellam sosyal medya uygulaması nedir?

0

Ellam nedir? Ellam sosyal medya uygulaması ne işe yarıyor?

Ellam nasıl kullanılır?

Ellam sosyal medya uygulaması kimin?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ellam, Türk geliştiriciler tarafından yapılan bir sosyal medya uygulaması olarak piyasaya çıktı. Ellam sosyal medya uygulamasında tıpkı Facebook gibi bir profiliniz oluyor ve Facebook'ta yapabildiğiniz şeylerin neredeyse tamamını (gönderilere ifade bırakmaya varana kadar) Ellam uygulamasında yapabiliyorsunuz.

    Ellam uygulaması nedir? Ne işe yarıyor?

    Ellam, Türk geliştiricilerin yapıp "biz farklıyız, gelin fark edin" diye Google Play Store'da sunduğu bir sosyal medya uygulaması. Facebook desem değil, Twitter desem değil; Facebook - Twitter karışımı sıradan "yerli malı" uygulamalardan birisi.

    Kendi fikrimi söylemem gerekirse Ellam uygulaması, bugüne kadar "Facebook çakması" dediğimiz tabire en çok uyan uygulama olmuş. "Biz farklıyız" demekle farklı olunmuyor. Ellam sosyal medya sitesi https://yaaren.com olarak geçiyor. Neden bu isme böyle alan adı belirlenmiş orasını hiç anlayamadım.

    ellam sosyal medya

    Site tamamen hazır bir script üzerine kurulmuş, ayrıca mobil uygulaması da direkt web sitesinin kendisini çalıştırıyor.

    Çok daha fazla gelişmeye ihtiyacı var. Ve en önemlisi bir dünya markası haline gelmek istiyorsak bence şu "yerli malı" ifadesinden kurtulmalıyız. Globalleşmede gereksiz milliyetçilik yapılmamalıdır.

    Bu uygulama hakkında söyleyebileceğim fazla bir şey yok. Facebook, Twitter, Instagram gibi kendine profil açıyorsun. Açtığın hesaba da profil resmi, açıklama yazıyorsun. Sonra fotoğraf, video, ses kaydı paylaşıyorsun, takılmaya başlıyorsun...

    Ama "neden Ellam kullanayım?" sorusu ise cevapsız kalıyor. Kullanmak için hiç sebep yok, çünkü Ellam uygulamasını diğer sosyal medya sitelerinden ayıran bir özellik yok. Bugüne kadar "Türk malı, yerli" diye piyasaya sunduğumuz her şeyin en büyük eksiği bu zaten. Bizi diğerlerinden ayıran bir şey yapamıyoruz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Facebook olmasaydı Türk geliştiriciler Türk sosyal medya yapardı, Bence Ellam Sosyal gereksiz uygulama ama adamlar hosting, domain ve Google Play'e para vermiş, ama gereksiz. Facebook varken biz Ellam'ı neden kullanalım?

      ilkaybaki ilkaybaki (236)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Facebook zaten bir kaç seneye kadar ortadan kaybolur. Çok ciddi kullanıcı kaybediyor. Facebook bile ömrünü doldurmuşken bu tür sosyal medya girişimlerininin başarılı olacağnı hiç sanmıyorum.

        hakan hakan (15409)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol