En iyi ücretsiz firewalllar - 2018

0

En iyi ücretsiz firewall  yazılımları hangileridir?

2018 yılının en iyi ücretsiz firewall yazılımları hangileridir?

En iyi ücretsiz güvenlik duvarları hangileridir?

2018 yılının en iyi ücretsiz firewall yazılımları hangileridir?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    En iyi ücretsiz firewall (güvenlik duvarı) yazılımları hangileridir?

    Firewall nedir?

    Bir firewall gelen ve giden ağ trafiğini inceleyen, yeri geldiğinde trafiği engelleyen veya izin veren yazılım veya donanımdır.
    Firewall ağ üzerindeki cihazların oluşturduğu trafiği inceler. Oluşan trafik izin verilen kurallar listesindeyse bu veri akışına izin verir. 

    Daha basit bir anlatımla; örneğin bir bilgisayar üzerindeki firewall bu bilgisayara ağ üzerinden gelen veri akışını kontrol eder, denetler. Yine bu bilgisayardan dışarıya doğru olan veri trafiğini denetler. Firewall üzerinde kurallar oluşturulabilir. Siz firewall üzerinde HTTPS ile başlayan sitelere girilmesin gibi bir kural oluşturabilirsiniz.

    Yine örneğin bilgisayarın sadece 80. portu açık kalsın diyebilirsiniz. 21, 139 gibi belirli bir portu firewall üzerinden kapatabilirsiniz. Bir firewall hangi uygulamanın interneti kullandığını, uzak bir sunucuya bağlıysa hangi portu kullandığını gösterebilir.

    Yine örneğin bilgisayarınıza trojan bulaştığında trojanın kullandığı portu otomatik olarak kapatabilir. Trojan, rootkit, keylogger gibi yazılımlar bilgisayara bulaştığında bilgisayarda kendilerine özel bir portu açarlar ve bu port üzerinden veri transferi yaparlar veya uzak bağlantıya izin verirler. Bilgisayarınızda sadece antivirüs varsa ve bu antivirüsün tanımadığı, teşhis edemediği bir trojan bilgisayarınıza bulaşırsa antivirüs bunun için hiç bir işlem yapmaz. Trojan bilgisayarınızda bir port açar ve saldırganın bilgisayarınıza girmesine, bilgisayarınıza uzaktan kontrol etmesine izin verir. 

    Oysa ki firewall port, bağlantı bazlı işlem yapar. Yani trojanı, virüsü teşhis etmesi, tanıması gerekmez.  Port açılmak istendiğinde sizi uyarır "....exe 1456 portunu kullanarak *.*.*.*  adresine bağlanmak istiyor" izin veriyor musunuz diye sizi uyarır veya bu bağlantıyı otomatik olarak engeller. 

    Firewall, antivirüs alternatifi değildir. Her ikisinin de görevi farklıdır. Firewall ve antivirüs birbirini tamamlayan iki yazılımdır. Güvenli bir bilgisayar için firewall ve antivirüsün aynı anda çalışıyor olması gerekir.

    2018 En iyi ücretsiz firewall yazılımları hangileridir?

    Her yazılımda olduğu gibi firewall yazılımları da her yıl yenilenir. Yeni firewall yazılımları piyasaya çıkar. Aşağıda 2018 yılı için en iyi ücretsiz firewall yazılımlarını bulabilirsiniz:

    1. ZoneAlarm Free Firewall 2018 indir
    2. Comodo Free Firewall indir
    3. GlassWire indir

    Yukarıdaki  firewall yazılımları ücretsiz ve güvenilir yazılımlardır. Kullanım kolaylığı açısından Glasswire en basitleridir. GlassWire nedir, nasıl kullanılır? linkinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

    ZoneAlarm ve Comodo Fireall biraz daha karmaşık gelebilir. Özellikle Firewall kavramına aşina değilseniz Glasswire ile başlayabilirsiniz.

    Her üç firewall yazılımı da size şu olanakları sağlar

    • İstenmeyen trafiğin engellenmesi
    • Programların internete erişiminin engellenmesi
    • Gizlilik ve ilave güvenlik.
    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol