En iyi ücretsiz sürücü yazılımları hangileri? - 2018

0

En iyi driver güncelleme yazılımları hangileri?

2018 yılının ücretsiz en iyi sürücü güncelleme programları hangileridir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    2018 yılının ücretsiz en iyi sürücü güncelleme programları hangileridir?

    Driver (sürücü) bir donanımın işletim sistemiyle uyumlu çalışmasını sağlayan yazılımdır. Bir sürücü, driver yüklü değilse işletim sistemi o donanımı tanıyamaz ve kullanamaz. Örneğin bir wi-fi kartının Windows tarafından kullanılabilmesi için öncelikle sürücü denilen yazılımın doğru şekilde yüklenmiş olması gerekir.

    Bir donanım bileşeninin (ses kartı, ekran kartı, ethernet kartı) sağlıklı, sorunsuz çalışabilmesi için uygun sürücülerin yüklenmiş olması gerekir.  Her yazılım gibi sürücülerin de yeni sürümleri çıkar. 

    Yeni sürücüler genelde hataların giderilmiş halleridir. Bir sürücü yazılımı yayınladıktan sonra bu yazılımda hatalar çıkabilir. Bu durumda donanım üreticisi bu sürücü için yeni bir güncelleme çıkartır.

    Çoğu zaman güncel sürücüler bilgisayar için daha iyidir. Çoğu zaman diyorum çünkü güncel sürücü her zaman sorunsuz demek değildir.  Eğer statbil, sorunsuz çalışan bir bilgisayarınız varsa sürücü güncellemek çok da doğru olmayabilir. Sürücü güncelleme genelde ilgili donanımla ilgili sorun yaşandığında veya kritik bir güncelleme olduğunda yapılmalıdır.

    Örneğin ekran kartınız çeşitli oyunlarda sorun çıkartıyorsa o zaman sürücü güncellemek mantıklı olabilir. Yeni sürücü yazılımına sizin ihtiyacınız olmayan bir özellik eklenmişse sürücü güncellemesi gerekli değildir.

    Bir sürücü güncellemesinde performansla ilgili değişiklikler de olabilir. Bu durumda güncel sürücü yüklenmelidir. 

    Sürücüler genelde üretici web sitesinden indirilir. Ama bunu her donanım için ayrı ayrı yapmak vakit alıcıdır. İşte bu durumda Sürücü güncelleme yazılımları devreye girer. Sürücü güncelleme yazılımları sizin adınıza donanımı tarar ve güncel bir sürücü varsa bunu indirir, kurulumunu yapar. Ücretli ve ücretsiz pek çok sürücü güncelleme yazılımı vardır.

    Aşağıda en popüler ücretsiz sürücü güncelleme yazılımlarını bulabilirsiniz

    Ücretsiz en iyi sürücü güncelleme yazılımları:

    1. Driver Booster  Detaylı bilgi için:  Driver Booster nedir? Driver Booster ne işe yarar?
    2. DriverPack Solution  Detaylı bilgi için: DriverPack Solution nedir, nasıl kullanılır?
    3. Driver Max  Detaylı bilgi için: Aşağıya bakınız.

    Bunlar dışında aşağıdaki ücretsiz sürücü güncelleme yazılımları da kullanılabilir. Fakat bunların çeşitli kısıtmaları var.

    Driver Max  

    Driver Max de iyi bir sürücü güncelleme yazılımı. Driver Max'in ücretli ve ücretsiz iki sürümü var. Ücretsiz olan sürüm bilgisayarınızdaki eksik, güncel olmayan sürücüleri listeliyor. Fakat bu sürücülerden aynı anda sadece birini güncelleyebiliyorsunuz. Sırası ile tek tek seçim yapıp güncellemeniz gerekiyor.

    SnappyDriver Installer

    SnappyDriver Installer size 16GB boyutunda dev sürücü veritabanını indirttiriyor. SnappyDriver Installer özellikle teknik servis çalışanları için düşünülmüş. Ev kullanıcıları için ideal değil. Kimse 16GB sürücü veritabanını indirmek istemez. Bu oldukça büyük bir boyut.

     

     

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol