encrypted dosyalar

0

Merhaba

Bilgisayarıma bulaşan virüs yüzünden hiç bir dosya açılmıyor. Dosya uzantıları .kkqgbdm olarak değişmiş. Uzantıyı silince dosya eski simgesini alıyo fakat desteklenmeyen format hatası verip açılmıyor. Bunun için nette ve forumlarda araştırma yaptım kullanılan bir çok programıda denedim fakat belirtiğim uzantıyla ilgili bir bilgi yok ve bu sebepten de bi çözüm bulamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

alkin alkin (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bu virüs çeşidi bilgisayardaki dosyaları şifreleyip kullanılmaz hale getiriyor. Yapılacak bişey olduğunu sanmıyorum. Tek çözümü en başta bulaşmasını engellemek..

    ayberk ayberk (71)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu tür virüsler ransomware yani fidye virüsü olarak adlandırılıyor. 

      Yakın zamanda bu virüsten etkilendiyseniz maalesef bunun bir çözümü yok. Virüsü temizlemek kolay fakat şifreleri şuan için açmak imkansız. 

      Bu konuda tüm dünya genelinde henüz net bir çözüm üretilemedi. Kullanılan şifreleme algoritması çok güçlü ve her sistem özel bir key üretildiği için çözümsüz bir sorun.

      Varsa yedekten geri almak veya gölge kopyalardan kurtarmayı deneyebilirsiniz. ShadowExplorer  varsa dosyalarınızın gölde kopyalarını gösterecektir. Yoksa yapabileceğiniz bir işlem yok maalesef.

      alattin alattin (16984)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol