EntityFramework dosyasını veya bütünleştirilmiş kodunu ya da bağımlılıklarından bağımlılıklarından birini yükleyemedi

0

Entity Framework kullanan asp.net mvc projesi aşağıdaki hatayı veriyor:

'EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77 dosyasını veya bütünleştirilmiş kodunu ya da bağımlılıklarından birini yükleyemedi. Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.

Açıklama: Geçerli web isteği yürütülürken işlenmemiş özel durum oluştu. Lütfen hata ve kod içinde kaynaklandığı yer hakkında daha fazla bilgi almak için yığın izlemesini gözden geçirin. 

Özel Durum Ayrıntıları: System.IO.FileNotFoundException: 'EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77' dosyasını veya bütünleştirilmiş kodunu ya da bağımlılıklarından birini yükleyemedi. Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.

'EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77 dosyasını veya bütünleştirilmiş kodunu ya da bağımlılıklarından birini yükleyemedi. Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor. hatasının çözümü nedir?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    'EntityFramework, Version=6.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77 dosyasını veya bütünleştirilmiş kodunu ya da bağımlılıklarından birini yükleyemedi. Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor. hatası alıyorsanız hatasın sebebi yüklediğiniz Entity Framework sürümü ile projenin framework versiyonu uyuşmuyor olabilir.

    Örneğin uygulamanızın hedef Framework sürümü 2.0 ve siz Entity Framework 6 yüklediyseniz bu hatayı alırsınız. Yapmanız gereken yüklediğiniz entity framework sürümü, projenin .net framework sürümü ile uyumlu mu bunu kontrol etmek. 

     

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol