"ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH" Sorunu Hakkında

0

Merhabalar,

Facebook üzerinden size soru sormuştum fakat yeni sorma platformu olarak burayı yazmışsınız. Bende tekrardan yazmak istiyorum. Chrome kullanıyorum ve bazı sitelere girdiğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum;

Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor

www... desteklenmeyen bir protokol kullanıyor.

ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

Ayrıntılara tıkladığımda aşağıdaki yazı yazıyor;

İstemci ve sunucu, ortak bir SSL protokolü sürümünü veya şifre paketini desteklemiyor. Buna, muhtemelen sunucunun artık güvenli olarak kabul edilmeyen RC4'ü gerektirmesi neden olmuş olabilir.

Bunun çözümü nasıl olacak, üstelik 2 sene önce yazan çözüm önerisini denememe rağmen, aynı hatayla karşılaşıyorum. Girdiğim internet sitesinde mi bir problem var yoksa kullandığım Chrome da mı. Yardımcı olursanız sevinirm.

Saygılar. Haldun.

haldun haldun (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Burada daha önceden böyle bir başlık açılmış: ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH hatası ama zaten bunları denemişsiniz.

    ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH hatası genelde güvenli bağlantı (https) yapmak istediğiniz siteyle aranıze giren bir yazılım varda ortaya çıkar.

    Mesela  antivirüs,firewall, VPN gibi bir yazılımdan dolayı ortaya çıkar. Öncelikle tek bir sitede mi bu hatayı alıyorsunuz onu kontrol edin. uzmanim.net de https yani güvenli bağlantı gerektiren bir sitedir. 

    Bağlantı türünüz nedir? Kendinize ait Adsl veya benzeri bir bağlantı türü ile mi internete erişiyorsunuz, yoksa bir yurt, işyeri bağlantısı mı kullanıyorsunuz?

    Farklı bir bağlantı (örneğin telefonunuzun mobil interneti ile) bağlandığınızda bu hatayı alıyor musunuz?

    Farklı tarayıcılar ile siteye girdiğinizde bu hatayı alıyor musunuz?

    Düzenleme:

    @temmuz hocamın dediği gibi Chrome sürüm 56'yı yüklemeyi deneyin. Ayrıca bilgisayarın güncellemelerinin tam olduğundan emin olun.  Özellikle Windows XP gibi eski bir işletim sistemi ile mutlaka güncellemelerini yükleyin. Bir de Google Chrome Canary'ideneyebilirsiniz. Google Chrome Canary ile sorun var mı bunu kontrol edin. Format en son yapılacak işlem.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Birkaç sitede bu hatayı alıyorum. Kendime ait bir adsl var. Yurt veya işyeri bağlantısını kullanmıyorum. Mobil interneti kullanmadım. Bilmiyorum. Farklı tarayıcılar ile siteye girdiğimde aynı sorun, hata sitede yazıyor. Chrome - Uzantılar bölümünde sabit duran bir vpn programı var fakat ihtiyaç olduğunda kullanıyorum. Normalde hep kapalıdır. Mesela Uzmanım.net adresinde herhangi bir problem yaşanmıyor. Bağlantı hatasını birden fazla sitede alıyorum. Şimdi yeni birşey denedim. Uydunet kullanıyorum. 2 farklı bilgisayardan aynı siteye girdim. Diğer bilgisayar normal olarak adrese bağlandı fakat kendi bilgisayarımdan sayfaya bağlanmadı.. bu site güvenli bağlantı sağlamıyor yazısı çıktı. Aynı modemi kullanıyoruz fakat 2 farklı sonuç çıkıyor. Büyük ihtimalle kendi bilgisayarımdan kaynaklı bir sorun olabilir. Belki chrome programını yeniden kurmalıyım veya bilgisayara format atmak gerekir mi, bu sorunu çözmek için. Anlamadım doğrusu. haldun 7 yıl önce
    • @haldun ek yaptım hakan 7 yıl önce

    0

    1- Sistem saat ve tarihini kontrol et, yanlış ise düzelt.

    2- Chrome tarayıcıyı son sürüme güncelle.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      merhaba, aynı sorun bende de var. yalnız sorun kendi sitemde eski chrome tarayıcılarında ssl sertifikası aldığım kendi web sitem açmıyor aynı bu hatayı veriyor.. Sunucuda RC4 gerektirdiğinden diye...

      Windowsu güncelleme, tarayıcıyı günceleme sorunu değil bu bence. çünkü başka https adresleri açıyor.. kendi web sitem için sunucuda bi ayar mı yapmam gerekiyor. sormadığım yer kalmadı.. hosting aldığım firma ile de görüştüm onlarda tam bişey demedi. ssl tekrar güncelle belki düzelir diyolar. .. 

      kendi tarayıcım güncel olduğu için bu sorunu çok sonra başka bi bilgisayarda farkettim. kendi çektiğim resmi ekliyorum. 

      Anlamadığım https olarak başka siteler açarken benim site için neden bu uyarıyı veriyor.. dolayısıyla eski sürüm windows veya tarayıcı kullanan bir çok ziyaretçinin siteye giremediğini anladım..

       

       

      nukteler nukteler (1)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Bunu ayrı bir sorun olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız. Burada istemci tarafında olan durum açıklanmış. Siz sunucu tarafını soruyorsunuz. hakan 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol