error 503 backend fetch failed hatası nedir?

0

Bir siteye girmek istediğimde error 503 backend fetch failed - backend fetch failed Guru Meditation: XID 408.... Varnish cache server hatası alıyorum.  error 503 backend fetch failed hatası nedir, neden olur?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu çözüm ve açıklama site ziyaretçileri içindir, geliştirici ve sunucu yöneticileri için değildir.

    error 503 backend fetch failed hatası nedir?

    error 503 backend fetch failed bir sunucu taraflı hatadır. Ziyaret ettiğiniz site error 503 backend fetch failed hatası veriyorsa, bu o sunucu teknik sorunlar yaşıyor demektir. Siz, site ziyeretçisi olarak, siteyi daha sonra ziyaret etmelisiniz. Hata sizden veya bilgisayarınızdan kaynaklanmıyor. Web sitesinin teknik yöneticileri sorunu çözene kadar sayfa açılmayacaktır.

    Bazen bu durum bir yeniden başlatmadan kaynaklanır. O zaman çok kısa süre bekletikten sonra tekrar siteye girmek isterseniz sorunun düzelmiş olduğunu görürsünüz.

    Bazen web siteleri yanlış yapılandırmadan veya aşırı yoğunluktan dolayı hizmet veremez duruma gelirler. İşte böyle durumlarda biz normal site ziyaretçilerinin karşısına error 503 backend fetch failed gibi bir hata mesajı çıkartırlar.

    Varnish cache server, bir sunucu yazılımıdır. Amacı web sitesine gelen ziyaretçilere daha hızlı içerik sunmaktır. 503 backend fetch failed hatası, Varnish cache server yazılımına ait bir hatadır. Varnish cache server 503 backend fetch failed hatasının anlamı şudur:  Sizin siteye giriş isteğiniz alındı ama web sitesi yazılımı henüz bu isteğinize cevap veremiyor.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol