Error 524 - A timeout occurred

1

Bazı web sitelerinde karşıma Error 524 - A timeout occurred geliyor. Adını vermim reklam olmasın özellikle bir dizi sitesinde ve buna benzer sitelerde sık sık karşıma geliyor. Error 524 - A timeout occurred nedir, nasıl çözülür?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Dizi siteleri özellikle akşam saatlerinde çok fazla trafik alır. Pek çok insan dizi izlemek için bu sitelere yönelir. Bu durumda da sunucu üzerinde çalışan yazılım yoğunluğu kaldıramayabilir.

    Error 524 - A timeout occurred hatası da böyle bir durumda ortaya çıkan bir hata. Bir web sitesindeki bir linke tıkladığında web sitesi sunucusuna bir istek gider. Sunucu bu isteği alır ve buna bir cevap verir. Örneğin dizi sitesinde tıkladığın dizinin sayfasını senin tarayıcına yollar.  Sen linke tıkladığında sunucu senin isteğine belirli bir süre içinde cevap vermezse, veremezse Error 524 - A timeout occurred hatası oluşur.

    Error 524 - A timeout occurred da bir sunucu hatasıdır. Yani web sitesini ziyaret eden kullanıcıdan kaynaklanmaz. Bu durumda sen bunu düzeltemezsin. Web sitesi yöneticisinin durumu düzeltmesi gerekir. 

    Yoğunluk yaşayan web sitelerinde alt yapı yetersizse Error 524 - A timeout occurred hatası alınabilir.  Mesela sınav sonucu açıklandığında ÖSYM web sitesinde olan durum gibi.  alt yapı yetersiz olunca sunucu da bir yere kadar isteklere cevap verebilir.

    Bazen sunucuda çalışan yazılımdaki hatadan kaynaklı olarak da Error 524 - A timeout occurred hatası alınabilir. Bu durumda da sitenin geliştiricisinin ilgili hatayı düzeltmesi gerekir.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol