ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması nedir?

0

Eset Internet Security ile gelen ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması nedir?

ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması ne işe yarar?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması nedir?

     ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması, sizin bankacılık işlemlerinizi güvenli bir şekilde yapmanızı sağlayacak ortam sağlar.

    Bu ortam aslında size güvenli bir tarayıcı penceresi açar. Bu pencerede klavyeniz ile tarayıcınız arasındaki veri şifrelenir.

    Hackerlar, siber saldırganlar keylogger denen programlar kullanırlar. Keylogger, bilgisayarınıza bulaştığı anda klavyeden yaptığınız tüm işlemleri kayıt altına alır. Yani klavyede bastığınız her tuşu kaydeder. Bu da klavyeden girdişiniz parola, kredi kartı gibi kritik bilgilerin kaydedilmesi anlamına gelir. Keylogger daha sonra bu kayıtlı bilgiyi saldırgana gönderir.

    ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması bu noktada devreye girer.  Klavyeden bastığınız tüm tuşları şifreler ve şifreli bir şekilde tarayıcıya iletir. Böylelikle klavyeniz ve tarayıcı arasında bir keylogger çalışması mümkün olmaz. Tarayıcı ile bankanız arasındaki veri zaten SSL ile şifrelendiğinden tüm işlemleriniz artık şifrelenmiş olur.

    ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması sadece bankacılık işlemlerinde değil internet üzerinden yaptığınız ve kredi kartı, parola gibi bilgi girdiğiniz işlemlerde kullanabilirsiniz.

    Örneğin bir web sitesinden alışveriş yapacaksanız bunu ESET Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Koruması simgesine tıkladığınızda açılan tarayıcı penceresi üzerinden yapabilirsiniz. Böylelikle klavyeden girdiğiniz kredi kartı bilgileri de şifrelenecektir.

     

     

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol