Eski bir ürünü satmak suç mudur?

0

Geçtiğimiz Mart'da MediaMarkt'dan bir telefon satın aldım ve telefonda bazı hatalar farkettim bunun üzerine Apple ile görüştüğüm de cihazın 2017 yılında üretildiği belirtildi, şimdi bu hatalar üzerine MediaMarkt'ın bana satmış olduğu cihaz 2yıllık bir cihaz, haliyle cihaz bekleye bekleye pil yaşlanmaya başlamış ve bazı probemler yaratıyor bu durum da nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba?

ciddibiri ciddibiri (9)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eski ürün satmak suç değil. Model olarak eski bir telefondan bahsediyoruz. Ama satılan ürünün bataryasında veya başka yerinde sorunlar varsa bu ayıplı mala girer.  Geçtiğimiz Mart dediğine göre 2018 de almışsın, cihaz da 2017 üretimi.  Telefonda hatalar varsa tüketici mahkemesine başvurabilirsin, elbette Mediamarkt ürünü geri almak istemeyecektir. Satışın üzerinden bir seneden fazla zaman geçmiş.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Geçtiğimiz Mart dan kastım 2019 Mart ciddibiri 4 yıl önce
    • @ciddibiri yine de oradan bir şey çıkmaz. Yani bana eski üretim sattılar diye şikayet edersen sonuç alamazsın. Ama sorunları varsa telefonun, pili normalden çabuk tükeniyorsa filan tüketici mahkemesine başvurmanda fayda var. hakan 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol