Eski hattımı WhatsApp hesabımı silmeden kırdım. Hattın yeni sahibi mesajlarıma ulaşabilir mi?

0

Yeni hattımı takmadan önce sadece WhatsApp'ı telefonumdan silmiştim. Hesabı silmek ise aklıma gelmedi. Fakat sonra düşündüm ve hat başkasına verildiğinde bu kişinin mesajlarıma erişimi olabilir mi diye aklıma takıldı. Hattı kırdığım için şu an hesabımı silemem. Hattı bırakalı 2 ay oldu. Sanırım operatör bayinden aynı numaranın sim kartını alabilirmişim. Sizce bunu yapıp WhatsApp hesabımı silmeme gerek var mı? Yoksa 6 ay/1 yıl içinde numara başkasına verildiğinde zaten benim hesabım ve mesaj geçmişim silinmiş mi olur?

Ek olarak, WhatsApp'taki numara değiştirme özelliğini kullanmadım. Doğrudan yeni bir sim kart taktım sadece.

Yine de yeni hattı taktığımda bana gmail ile yedeklenen mesajları almak isteyip istemediğimi sordu ve reddettim. Bu mesajlar sadece gmail yoluyla mı yedekleniyor? Benim numarama sahip birisi göremez mi mesajlarımı gmail hesabım açık olmadan?

enaz enaz (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Şöyle söyleyeyim: Ben sahte bir whatsapp numarası kullanıyordum. Bir süre sonra o numara benden iptal oldu, anladım ki aynı numarayı başka birisi almış. Sonra bir arkadaşım bana dedi ki: (Sahte numarayı kastederek) Senden böyle böyle bir mesaj geldi bu nedir?

    Ben buradan şunu anladım, o sahte WhatsApp ile mesajlaştığım arkadaşımın konuşmasını silmemiştim silmediğim için numarayı benden sonra alan kişi konuşmalara ulaşmış bir şekilde. Bunun bir süresi var mıdır tam emin değilim ama bilgin olsun diye söylemek istedim.

    Eğer risk almak istemem diyorsan WhatsApp'ın kendisinden bu konuda destek alabilirsin. WhatsApp Android destek mail adresi bu: android_web@support.whatsapp.com

    Buraya mail olarak şuna benzer bir mesaj at: Merhaba WhatsApp ekibi, telefonum çalındı ve numaramı operatörümle iletişime geçip iptal ettim. Bu doğrultuda WhatsApp hesabımın da kapatılmasını talep ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Umarım sonuç verecektir.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Whatsapp mesajları telefonunda tutar.  Yani Whatsapp sunucularında tutmaz. Bu sebepten telefun numaran başkasının eline geçse bile daha önce gönderilen mesajlara ulaşamaz. Ama Whatsapp offline yani açık değilken gönderilen mesajlar Whatsapp sunucularında tutulur. Bu durumda senin telefon numaranı alan kişi telefonu aktif ettiğinde sonradan gönderilen mesajlar ona ulaşabilir.  Eğer 45 gün içinde eski numaran aktif edilmezse o zaman Whatsapp eski numaranı pasif duruma getirir ve mesaj gönderilemez.

      Hattı bırakalı 2 ay oldu demişsin, korkmanı gerektirecek bir durum yok.

      "Yine de yeni hattı taktığımda bana gmail ile yedeklenen mesajları almak isteyip istemediğimi sordu ve reddettim. Bu mesajlar sadece gmail yoluyla mı yedekleniyor? " demişsin bu senin yedekleme ayarına bağlı. Whatsapp telefonun SD kartında yanlış hatırlamıyorsam 2 haftalık yedekleritutuyor. Bunun dışında gmail, google drive gibi yedekleme seçeneklerini aktif etmek sana bağlı. Sen gmaili / Google drive aktif etmişsin bu sebepten yedeklerin oraya alınmış.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol