Eski laptopu tamir ettirmek mantıklı olur mu?

0

Merhaba,

Elimdeki laptop 10 senelik; şimdiye kadar 1 kez ekran değişimi, 1 kez ses kartı (sanırım), 1 hoparlör, 1 klavye değişimi yaptırdım ve 2 sene önce de hard diski iflas etmişti onu yeniledim. Böylece idare ettim ama bir 10 sene daha gitmeyceğinin de farkındayım:). Şu an ekranı değiştirmem gerekiyor ki bu 600tl tutuyor, hoparlörü ve kısmen touchpad'i de arızalı ancak onları idare ediyorum. Hard disk hariç hepsi muadil ürünler zaten orjinali yok. Şimdi ben teknolojiden çok anlamam, sonuçta içinde bir sürü elektronik var tabi hepsinin ömrü sırayla bitebilir, bu saatten sonra ben bunu artık emekliye ayırsam mı yoksa iş gördükçe tamir ettirmeye devam ettirsem mi karar veremedim. Bu konuda en mantıklısı ne olur sizce? 

Bu arada yeni laptoplara da bakıyorum, fiyatlar oldukça uçmuş, o yüzden bir süre daha idare etmeye çalışsam mı diye düşündüm, yoksa yeni bilgisayar performansıyla benimki şu an kıyaslanamaz tabi:)

ly03m055 ly03m055 (12)
2 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Eski tip bilgisayarlara 600 TL masraf yapmaya değmez çünkü bilgisayar zaten eski ve ilerleyen süreçte daha ne sorunlar çıkaracağı belli değil. Bana sorarsan masraf yapmamandan yanayım.

    darkcrak darkcrak (5168)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba, benim tavsiyem temiz yeni bir bilgisayar almanız. Eskisini tamir ettirseniz bile ilerde sıkıntı çıkarma ihtimali çok yüksek ve eninde sonunda iş yapamayacak duruma gelecek. Ama şuan fiyatlar dediğiniz gibi gerçekten inanılmaz yükseldi. Ancak normal bir ev kullanıcısıysanız 4 bin liralık pc de işinizi rahatlıkla halleder, 10 bin liralık da. Yani imkanınız ölçüsünde güzel bir pc almak daha iyidir bence.

      xbedirhanx xbedirhanx (836)
      2 yıl önce cevaplandı

        0

        Laptop için günümüzde maksimum 5 yıl ömür veriliyor.  10 yıl iyi dayanmış. Eğer hız, performansla ilgili sıkıntınız yoksa bütçeniz de elvermiyorsa tamir ettirmekten başka çareniz yok. Bir süre dayanırım biraz da üzerine para koyarım derseniz hiç tamir ettirmeyin 2. el ya da düşük konfigürasyonlu bir bilgisayar alın.

        Ben olsam tamir ettirmezdim. Ömrünü doldurmuş. Bugün tamir ettirirsin, 2 gün sonra başka sorun çıkartır.

        hakan hakan (15424)
        2 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol