Eski Samsung telefonlar yavaşlatılıyor mu?

0

Geçenlerde iPhone'ların bilerek yavaşlatıldığı haberini gördüm. Aynı şey Samsung için de geçerli mi? 

sevgikilinc sevgikilinc (22)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    iPhone'lardaki batarya eskimelerinden dolayı şarjın %20-30'larda kapanmaması için işlemci frekans hızını neredeyse yarı yarıya düşürdüğünü Apple açıklamıştı. Ama aynı durum Samsung telefonlar için söz konusu değil.

    Samsung bu konuyla ilgili "yazılım güncellemeleriyle CPU performanslarını düşürmeyi tercih etmiyoruz" diye açıklama yaptı. Samsung'a göre pillerin şarj akımlarını yöneten yazılımların çok ciddi güvenlik önlemleri bulunuyor. Nasıl bir güvenlik önlemi, veya bu önlemi Apple alamıyor mu soruları akıldan geçebilir ama bununla alakalı bir bilgi yok.

    Samsung telefonlar hiç mi yavaşlamıyor?

    Telefonların yavaşlaması ile yavaşlatılması aynı şey değil. Her elektronik cihaz (tablet/telefon/bilgisayar...) bir süre sonra yeni yazılımlara karşı dayanıksız olacak ve belli bir oranda yavaşlayacaktır. Mesela iOS 11'in iPhone 4'e yüklendiğini düşünün. Apple yavaşlatmasa bile iPhone 4 buna dayanamayıp ciddi oranda yavaşlar. Çünkü iPhone 4'ün donanımları iOS 11'i stabil şekilde çalıştırmaya müsait değildir. Yani yavaşlama bir süre sonra illa meydana gelecektir. Sadece Samsung veya Apple için değil, bütün akıllı telefonlar/tabletler veya bilgisayarlar için bu geçerlidir.

     

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol