Ethereum madenciliği nasıl yapılır?

0

Ethereum madenciliği yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?

Ne kadar kazanç elde edebilirim?

Hangi uygulamayı yüklemem lazım?

hydra hydra (3800)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    İnternet üzerinde fazlasıyla görülen Madencilik sorularına bir cevap getirmek istedim aşağıda detaylıca neyin ne olduğunu anlatacağım. Zamanında fazlasıyla araştırdığım ve Ethereum'un 100 dolar olduğu zamanlarda çok fazla zarar edeceğimi anladığım için bu işten vazgeçmiştim ancak şu an 1100 dolar sınırlarında çoğu ekran kartı ile kâr edilebileceğini farkettim. Evet pişmanım, keşke kazmaya başlasaydım o zamanlar. :)

    Madencilik nasıl yapılır?

    Bu sorunun cevabı hangi Dijital Para'yı madencilik yapmanıza bağlıdır, Ethereum için güçlü bir ekran kartı, XMR için ise iyi bir işlemci gereklidir ancak bu rehberde sizlere nasıl ethereum madenciliği yapılır onu anlatacağım. Eğer bir sorunuz olursa sağ üst köşeden " Sor " butonuna basıp sorunuzu belirtebilirsiniz.

    Ethereum madenciliği için kaç GB ekran kartı gerekli?

    Minimum 6 GB ekran kartı gerekli. DAG boyutu 4 GB'ı aştı ve 4 GB altı ekran kartları ile Ethereum kazılamıyor artık. Buna nazaran 2023 yılları civarında da 6 GB'lık ekran kartları ile kazım yapılamayacak tabii o zamana kadar Ethereum diye bir şey kalırsa.

    Madencilik kârlı mı?

    Kâr'lı olup olmadığı ne tür bir sisteme sahip olduğunuz ve elektriği nereden temin ettiğinize göre değişir. Aşağıdaki Linkteki siteye giderek Ethereum Mining Profitabilty yani Ethereum Madenciliği Kârlılığı hesaplamayı yapabilirsiniz. Tek bir siteyi baz almamanızı öneririm, belirtilen değerler tahminidir. Ethereum zorluğu gittikçe artmaktadır bugün 50 kazıyorsanız yarın 45 kazarsınız. Buradaki linke tıklayarak Ethereumun zorluk grafiğini görebilirsiniz. Geçen günlerde 5.5P'ye dayanmıştı. Zorluk artarsa size düşen ödül azalır, günde 0.00534349 ethereum kazıyorsanız zorluk arttığı için 0.00493845 gibi değerler kalır.

    Kartın HashRate'i dediğimiz şey asıl önemli olan hesaplama şeklidir, HashRate Ethereum kazarken MH/s olarak hesaplanız ve her kartın farklı farklı MH/s'si vardır. Aşağıdaki fotoğrafta bazı kartların HashRate'i belirtilmiştir. Kartınızın Ethereum hashrate'i aşağıda yoksa internete " Ethereum GPU Hashrate Chart " yazarak hemen hemen tüm ekran kartlarının Ethereum hashrate değerlerini öğrenebilirsiniz. Bu işlem XMR ( Monero ) için farklıdır, Monero işlemci gücünü kullanır. Hashrate'i yüksek ve TDP değeri düşük olan işlemciler monero'da daha kârlı bir kazanç sağlar.

    1660 Super ile mining yapacağım için Hesaplamayı aşağıdaki gibi yapıyorum;

     

    Power Consumption kısmına mantıken Ekran kartınızın Ethereum kazarken çektiği gücü yazacaksınız. 125 TDP'ye sahip olabilirsiniz ancak Ethereum kazarken çok fazla kullanılmıyor, MSI Afterburner ile Power Limit'i düşürerek Watt'tan tasarruf edebilirsiniz.

    Ethereum Mining nasıl yapılır?

    Öncelikle kendinize bir Dijital Cüzdan oluşturmanız lazım bunun için ben MyEtherWallet'ı kullanıyorum. MyEtherWallet'ı Play Store'dan yada App Store'dan indirin ve uygulamayı açın.

     

    Create a Free Wallet sekmesine tıklayın ve gelen sekmeden Create a wallet seçeneğine tıklayın.

    Kendinize güçlü bir pin oluşturun.

     

     

     

     

    Eğer parmak izi tarayıcınız varsa Parmak İzi'ni aktif etmenizi öneririm.

     

    My Ether Wallet'i kullanmaya Başla! butonuna basın.

     

     

     

    MEW Cüzdanınızı oluşturduktan sonra Backup Now! kısmına tıklayın.

    Görünen 24 Kelimeyi bir yere yazın, sırasıyla olması şart! Bu sizin güvenlik kelimeleriniz ve sırayı bozmayın! Bir kenara yazdıktan sonra Sizden 3 - 4 kelime isteyecek ve bu kelimeleri sırasına göre yazacaksınız mesela 19. yazıyor siz 19. kelimeyi buraya yazacaksınız, bu kelimeleri kaybetmeyin veya kaptırmayın, cüzdanınızın güvenliği bu kelimelere bağlı.

    Vee! Artık Cüzdanımız hazır. Bilgisayardan cüzdanınıza erişmek için sağ üstteki kamera içerisinde karekod işaretine tıklayın ve sitedeki karekodu okutun. Artık bilgisayardan da erişiminiz olacak.

     

    Cüzdanı oluşturduğumuza göre artık madencilik programını indirmeye başlayabiliriz. Öncelikle aşağıdaki linkten rar dosyasını indirin. Windows işletim sistemine sahip olduğunuzu varsayıyorum. ( Çünkü aşağıdaki link Windows için )

    Rar dosyasını masaüstüne attıktan sonra sağ tık yapıp " Klasöre çıkart " seçeneğine tıklayın.

    Dosyanın içeriği şu şekilde;

    Ardından Config.ini dosyasını not defteri ile açıp aşağıdaki şekilde değiştirin;

    [Ethash]
    wallet = CÜZDAN_ADRESİNİZ
    rigName = CİHAZ_İSMİ
    email = ŞİFRE ( E-MAİL )
    pool1 = eth-eu1.nanopool.org:9999
    pool2 = eth-eu2.nanopool.org:9999
    pool3 = eth-us-east1.nanopool.org:9999
    pool4 = eth-us-west1.nanopool.org:9999
    pool5 = eth-asia1.nanopool.org:9999
    pool6 = eth-jp1.nanopool.org:9999
    pool7 = eth-au1.nanopool.org:9999

     

    Aynı şeyi Config_eth.ini dosyasında aşağıdaki şekilde yapın. Buradaki rigName sizin kazma yaptığınız makinenin ismi, herhangi bir isim koyabilirsiniz. Yine aynı şekilde Wallet kısmını kendi Wallet Address'iniz ile değiştireceksiniz.

    Ek olarak : Dosyayı Windows yada Anti-Virüs programınız virüs olarak algılayacaktır!

    İşimiz bitti şimdi nanominer.exe uygulamasını çalıştıralım.

     

    Total Speed: 25.276 bu benim anlık olarak madencilik işlemine başlayan ekran kartımın Hashrate'i. 30 dakika çalıştırın ve aşağıdaki siteye gidin. ( Fotoğrafa tıklayın )

     

    Burası ortak bir Ethereum Mining Havuzu. Sağ üstteki Address kısmına kendi Wallet Address'inizi yazın.


    İşe yaramış gibi gözüküyor. Balance kısmı kaç Ethereum'a sahip olduğunu gösteriyor, Last Reported Hashrate ise Son gönderilen Hashrate anlamında.

    Kazandığım Ethereum'u nasıl alacağım?

    Direkt olarak alamıyorsunuz, Kazdığınız ethereum bir havuzda bekletiliyor ve siz 0.2 Ethereum kazandığınız zaman Ethereum'u cüzdanınıza atabiliyorsunuz ve %1 havuz payı var. 0.2 Yerine daha az bir rakam da ethereum'u çekmek istiyorsanız aşağıdaki konuya göz atın;

    Mining sonucunda oluşacak herhangi bir donanım arızası, sistem arızasında tamamen sorumluluk sizdedir, biz sadece nasıl yapılması gerektiğini anlattık. Bol kazançlar!

     

     

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol