Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

0

Format sonrası ortaya çıkan Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

Ethernet denetleyicisi olarak görünen donanımın sürücüsü nasıl bulunur?

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

    Ethernet denetleyicisi sorununu çözerken aslında ilk yapılması gereken üreticinin web sitesinden ethernet sürücülerini indirmek ve kurmak olmalıdır. Fakat çoğu zaman üretici web siteleri oldukça karmaşık, sürücüyü bulmak zor olur. Bu durumda aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz.

    Ethernet denetleyicisi nedir?

    Windows işletim sisteminin tespit ettiği ve varsayılan sürücüler yükleyerek tanımladığı Ethernet denetleyicisi, kablolu ağa bağlanmanızı sağlayan ağ kartı veya kablosuz ağa bağlanmanızı sağlayan kablosuz ağ adaptörü olabilir.

    Özellikle format sonrasında Windows işletim sistemi üzerine daha önce yüklenen sürücüler silinir. Kurulum sırasında Windows tanıdığı, bildiği donanımlara ait sürücüleri yükler.  Fakat bazı donanım birimlerini tanımlayamaz. Çünkü Windows sürücü veritabanında bu donanımlar kayıtlı değildir. Ethernet denetleyicisi sorunu bu durumda ortaya çıkar.

    Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

    Ethernet denetleyicisi sorunu yaşıyorsanız o zaman yapmanız gereken gerekli uygun sürücüyü bulup yüklemektir. Ethernet denetleyicisi sorununu çözmek için bir kaç yöntem var.

    ethernet denetleyicisi sorunu çözüm 1: Sürücü paketi (Driver pack) yükleyin.

    Driver Pack yazılımları pek çok sürücüyü içinde barındıran hazır sürücü paketleridir.  Windows ethernet denetleyicisini bulamadıysa ve gerekli sürücüyü yükleyemediyse o zaman siz driver pack ile gerekli sürücüyü yükleyebilirsiniz. DriverPack ücretsiz bir uygulamadır. Binlerce sürücüyü barındırır.

    DriverPack indir 

    Ethernet denetleyicisi sorunu çözüm 2: 3DP Net ile ethernet denetleyicinizin sürücüsünü yükleyin

    3DP Net oldukça kullanışlı ve sadece ethernet denetleyicisi için özelleştirilmiş bir uygulamadır. Windows ethernet denetleyicisini tanıyamadığı durumlarda 3DP Net ile ethernet denetleyicisi sürücülerini yükleyebilirsiniz.

    3DP Net uygulamasını buradan indirebilirsiniz (Server 1, Server 2 yazan linklerden birine tıklayın)

    3DP Net otomatik olarak eksik ethernet denetleyicisi sürücülerini yükleyecektir.

    Ethernet denetleyicisi sorununun çözümü için bunlar yeterli olacaktır. Fakat Ethernet denetleyicisi sorunu devam ederse bu çözüme bilgisayar marka  ve modelini yazarak ethernet denetleyicisi için uygun sürücüyü talep edebilirsiniz.

    Ya da uzmanim.net'te kullandığınız bilgisayarın marka ve modelini yazarak ethernet sürücüsünü nereden indirebilirim şeklinde soru açabilirsiniz.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    • merhaba dediklerini yamam için önce bilgisayarımda internet olması lazım format attığım için hiçbir driverı yükleyemiyorum başka bir pc den yüklediklerimde kuruluyor ama bir değişiklik olmuyor yardımcı olursanız sevinirim model: sony vaio vpceb26gm sahe7898 4 yıl önce
    • @sahe7898 Merhaba telefonundan dosyaları indir UB kablo ile bilgisayara at. Senin için ayrıca bir çözüm paylaşacağım birazdan. murat 4 yıl önce

    0

    Hocam allah sizden sonsuza dek razı olsun öpüyorum sırf teşekkür için kaydoldum. hiçbir forumda bulamadım bana şu 3dp net programını önerdiğiniz ve çözüme kavuşturduğunuz için çok teşekkür ediyorum minnettarım.

    allahraziolsun allahraziolsun (1)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler 😊 darkcrak 3 yıl önce
    • Eyvallah kardeşim sağ ol murat 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol