Everest güç kaynağım patladı anakart zarar görmüşmüdür?

0

Merhaba. Dün sigorta atmıştı, sigortayı açtım acar açmaz tekrar attı. Bende herşeyin fişini çektim fakat pcnin fişini çekmeyi unutmusum. 2 saat sonra sigortayı tekrar açtım açtığım gibi geri attı fakat bu sefer kasadan patlama sesi geldi ardından yanık kokusu. Bu gün güç kaynağının içini açtım hafiften kararmıştı son kez deniyim dedim takip geri açtım çalışmadı 4,5 saniye sonra kıvılcım çıkıp patladı ve sigortalar attı. Anakartim zarar görmüşmüdür? Anakartta kararma falan yoktu ama çalışır mı?

ardahd ardahd (631)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Daha önce bu tarz bir durum başıma gelmişti.Anakarta overclock yapmak istedim, bir miktar frekansı arttırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmak istediğimde, açılmadı.Ardından tekrar açtığımda sigortaların attığını gördüm.Bundan sonra hiçbir şekilde elektrik alamadım güç kaynağından.Farklı bir güç kaynağı ile anakarta elektrik alabililmiştim.Bu yüzden sorunun güç kaynağı olduğunu anladım.Ardından güç kaynağını garantiye verdim, yapıldı geri geldi.Sonra kullandım güç kaynağı haricinde hiçbir donanıma zarar gelmedi.

    Güç kaynaklarının içinde de sigorta bulunuyor.Bunlar gerektiği zamanda atıp anakartı bozmaktan kurtarıyorlar bir bakıma kendilerini feda ediyorlar diyebiliriz.Umarım sizde benim gibi sadece güç kaynağı ile sorunu çözmüş olursunuz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol