.exe uzantılı dosyaların kaynak kodunu bulma

0

.exe uzantılı dosyaların kaynak kodlarını görüntülemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim, bir program var mı?

berk berk (224)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    @temmuz @farurhenho  geldim :) 

    @berk tam anlamıyla exe dosyalarının kaynak kodunu görmen mümkün değil. Bu yapılabilseydi açık kaynak diye bir kavram olmazdı. Programların kopyalanması çok kolay olurdu.

    Programlamada Decompile diye bir kavram var.  Programlar yazıkdıktan sonra "compile" ediliyor. Yani yazdığın kodlar derleniyor ve makina diline ya da ara bir dile çevriliyor. Decompile ile kısmen bu işlem tersine çevriliyor. 

    Eğer .exe dosyan .Net teknolojisi ile geliştirildiyse yukarıda bahsedilen .Net Reflector programını kullanabiirsin. Hangi dilde yazıldığını biliyorsan google üzerinden bununla ilgili arma yapabilirsin, örneğin : Java decompiller, c++ decompiler  gibi.

    Bu programlar sana tam anlamıyla kaynak kodu vermezler ama ek çok algoritma ve kodu görmeni sağlarlar.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      1

      İnternette araştırma yaptım ve .NET Reflector diye bir programa rastladım. Bu işlerden anlamadığım için nasıl kullanıldığını pek bilmiyorum ama yinede işine yarayacaktır eminim.

      .NET Reflector: https://www.red-gate.com/products/dotnet-development/reflector/

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Bende senin gibi konuya pek yakın değilim @farurhenho ama kaynak kodlarının bu kadar kolaylıkla öğrenilebileceğine ihtimal dahi vermiyorum. Yoksa hiç kimseler yeni programlar için çabalar sarfetmez, masraflarda bulunmazdı ve senin verdiğin program veya benzerleri ile elde etmek istedikleri programların kaynak kodlarını öğrenerek bunlarda bazı değişikler düzenlemeler yoluyla büyük kendilerine menfaatlar sağlarlardı, öyle değilmi sencede? temmuz 6 yıl önce
      • Aynen öyle @temmuz hocam. Ama ben teknolojinin şuanki konumundan feyz alarak böyle bir şeyin bir şekilde mümkün olabildiği düşüncesindeyim açıkçası :) Ama dediğiniz gibi işin uzmanı @alattin hocamı çağırmalıyız @temmuz omercik 6 yıl önce

      0

      Konuya çok aşina olmamakla beraber kaynak kodlarının bu kadar kolaylıkla öğrenilebileceğine ihtimal dahi vermiyorum. Yoksa hiç kimseler yeni programlar için çabalar sarfetmez, masraflarda bulunmazdı ve @farurhenho'nun verdiği program veya benzerleri ile elde etmek istedikleri programların kaynak kodlarını öğrenerek bunlarda bazı değişikler düzenlemeler yoluyla kendilerine büyük menfaatlar sağlarlardı.

      Ama açık kaynak kodlu yazılımların (özgür yazılımlar) kaynak kodlarına bakmayı kastediyorsan eğer, evet bunları bir şekilde öğrenebilirsin. Bunun içinde herhalde bazı özel yazılımlar/programlar olur ve onlar aracılığıyla öğrenilir.

      Konuyu maalesef bu kadar biliyorum.

      Daha fazla bilgi için @alattin'i çağıralımmı  :)

       

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol