Ezoic Adsense göre daha mı kazançlı?

0

Bir web sitem var. Ezoic.com diye bir yerden mail aldım. Adsense göre daha iyi kazanç vaad ediyorlar. Sitem çok büyük değil gerçi. Ezoic mi daha iyi yoksa Adsense mi? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Anonim Anonim (156)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    3 Ay gibi bir süre Ezoic kullanan bir sitem oldu. Daha önceden Adsense kullanıyordum. Yaşadıklarımı paylaşayım.

    Ezoic'in yapay zekası reklamların gösterileceği en iyi yerleri buluyor. Fakat bu yapay zekanın 3 ay kadar siteyi incelemesi gerekiyor.  Ben kullandığım süre boyunca Ezoic'in Adsense'den daha fazla kazanç sağladığını görmedim. Bana göre Adsense daha kazançlı. 

    Ezoic paneli çok dolu. bir sürü araç var. Fakat sitenizi kendi sunucularıne yönlendiriyorlar.  Yani siteniz bir proxy sunucudan geliyor gibi çalışıyor. Cache sistemi var. Bu sistem bazen sorun çıkartıyor. Özellikle üyelik vs varsa bu sıkıntı oluyor. Kapatmanız gerekiyor. Beni rahatsız eden bir şey de her yere video reklam filan sokması. Siteyi baya hantallaştırıyor.  Ezoic panelden reklamların bazılarını çıkartabiliyorsunuz ama buna rağmen görünmeye devam ediyor. 

    3 ay sonunda sizi Ezoic premium'a davet ediyor ama bu premium ücretli. Yani sizden aylık ya da yıllık para istiyor. Zaten reklam gelirlerinden pay alıyorken bu hiç mantıklı gelmedi.

    Bir de Google trafiğini negatif etkilediğini söyleyebilirim.  Belki istisna bir durumdur siteme günde 2000 kişi giriyorken bu neredeyse yarı yarıya azaldı.

    Sonuç olarak ben de bir kaç blog yazısında "Ezoic Adsense göre daha iyi" diye yazılar okumuştum ama benim beklentimi karşılamadı. O yüzden tekrardan Adsense geri döndüm.

    murat murat (12492)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol