F.lux programını bilgisayarımdan kaldırdım acaba bilgilerim hala güvende mi?

0

Bilgisayarıma F.lux adlı ekran ışığı ayarı yapan programını kurdum ve deneyip sonra kaldırdım. Netteki uyarılar üzerine resmi sitesine de baktığımda   gizlilik politikasını okuduğumda endişeye kapıldım bir kaç alıntısının Google Çevirisinde  şöyle deniyor:

"Aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, kullanıcılarımızdan çeşitli bilgiler alıyoruz ve bu bilgileri Yazılımımızı kişiselleştirmek, sağlamak ve geliştirmek ve Yazılımın nasıl kullanıldığını analiz etmek için Yazılımımızla bağlantılı olarak kullanıyoruz. Bazı durumlarda, bazı bilgileri üçüncü kişilerle de paylaşabiliriz, ancak yalnızca aşağıda açıklandığı gibi.

13 yaşın altındaki herhangi birinden kişisel bilgilerinizi bilerek toplamaz veya talep etmeyiz....."

 

........

Şirket Hangi Bilgileri Toplar?
Bize Sağladığınız Bilgiler
Bize bilerek verdiğiniz bilgileri alır ve saklarız. Örneğin, konumunuzu aramak için Yazılımımızı kullanıyorsanız, coğrafi konum verilerini toplayabiliriz (sınırlama olmaksızın şehir adları ve sağladığınız belirli adresler dahil). Ayrıca, Yazılım ayarlarınız ve tercihleriniz ve sistem bilgileri gibi kullanım bilgileri de toplayabiliriz (bunlarla sınırlı olmamak üzere, bilgisayarınızın markası ve modeli, sürücü sürümleri ve bağlı ekran türleri dahil).

 

Programı kaldırmıştım acaba tam olarak kaldırıldı mı , ne yapmam gerekir?

muvel muvel (332)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Akıllı telefon veya internet kullanıcı iseniz konum, sayfayı ziyaret etme sıklığı vb. gibi bilgiler zaten toplanıyor. Programı altı yıldır kullanıyorum. Endişe etmenize gerekecek bir şey yok.

    tromick tromick (51)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Kaldırılmıştır endişe etmene gerek yok

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Programı kaldırdıysan endişe etmene gerek yok. Fakat burada yazan verilerin çoğunu Google Chrome gibi tarayıcılar bile topluyor. 

        Maalesef yazılım dünyasındaki pek çok yazılım bu tür verileri topluyor. Çoğu programın geliştirilmesi için gerekli verileri toplarken bazı yazılımlarda kullanıcı davranışlarını analiz etmek, reklam, pazarlama için veri topluyor.

        alattin alattin (16984)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol