Facebook'a nasıl reklam verilir?

0

Facebook üzerinde sayfamın reklamını nasıl verebilirim?

Facebook sayfamın reklamını yapmak için ne yapmalıyım?

Facebook'a reklam verirken nelere dikkat etmeliyim?

 

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Facebook üzerinden reklam vermek sayfanızı, uygulamanızı vs. duyurmak için etkili bir yöntemdir. Verdiğiniz facebook reklamları sayesinde, istediğiniz hedef kitleye ulaşmış olursunuz. Yeni açtığınız bir sayfayı tanıtmak veya uygulamanızı daha fazla insanla paylaşmak için kullanıp etkili bir sonuç alabilirsiniz.

    Facebook'a nasıl reklam veririm?

    1. Facebook sayfanızın sağ üst köşesinde bulunan aşağı ok simgesine tıklayın. Reklam Oluştur seçeneğini seçin.
      Facebook reklam verme
    2. Açılacak Kampanya sayfasında reklam verme amacınıza en uygun olan seçeneği seçin. Örneğin: Yeni bir sayfa açmışsanız veya var olan sayfanızın beğenilerini artırmak istiyorsanız Sayfanızın Tanıtımını Yapma seçeneğini seçmeniz gerekir.
      Facebook reklam verme
      Reklam verme amacınızı seçtikten sonra sağ tarafta bulunan bölümde reklam vermek 
      istediğiniz   sayfayı seçin ve sayfanıza uygun, açıklayıcı bir başlık yazın. 
      Reklam Hesabı Oluştur butonuna tıklayın.
       
    3. Reklam Hesabı sayfasında, ülkenizi, ödemeyi yapacağınız para birimini ve doğru saat dilimi bilgilerini girin. Daha sonra girdiğiniz bu bilgiler üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde yeni bir Reklam Hesabı oluşturmak zorunda kalıcaksınız; bu nedenle doğru bilgileri girdiğinize emin olun. Hedef Kitle ve Bütçeyi Belirle butonuna tıklayın.
      Facebook reklam verme
    4. Reklam Seti bölümünde hedef kitlenizi belirlemek çok önemli bir adım. Bu bölümde reklamınızı görmesini istediğiniz kitlenin özelliklerini girmelisiniz. Burada girdiğiniz bilgiler reklamınızın ulaştırılacağı insanları belirler.
      Facebook reklam verme
    5. Aynı sayfanın aşağısında bulunan Ne kadar harcama yapmak istiyorsunuz? bölümünde Facebook reklamınız için ayırdığınız bütçe bilgilerinizi girin. Ayrıca bu bölümün sağında reklamınızı tahmini olarak günlük kaç kişinin göreceğini gösteren bir çizelge vardır. 
      Facebook reklam verme
       
    6. Reklam bölümünde reklamınızın içinde gösterilecek fotoğrafları veya videoyu seçebiliyorsunuz. En fazla 6 adet resim ekleyebilirsiniz ve eklediğiniz fotoğrafların boyutu 1200x440 piksel boyutuna uygun olmalıdır. Aksi takdirde eklediğiniz fotoğrafı kabul etmez.
      Metin bölümünde facebook reklamınızın üst kısmında görülecek metni yazın ve sağ tarafında da facebook reklamınızın önizlemesini görebilirsiniz. İstediğiniz reklam görüntüsüne ulaştığında Sipariş Ver butonuna basın.
      Facebook reklam verme
    7. Ödeme Yöntemini Seçin penceresinde ödemeyi nasıl yapacağınıza dair bilgileri girin ve Devam butonuna basın.

    Bu işlemler bittikten sonra reklamınız Facebook ekibi tarafından incelenecektir. Facebook reklam ekibi reklamınızı inceledikten sonra uygunsuz bir durum olmadığı takdirde Facebook reklamınızı yayına alacaktır.

    Facebook reklamınız yayınlandığında size hem e-posta yoluyla hem de Facebook bildirimi ile haber verir. Reklamınız yayınlandıktan sonra Facebook Reklam Yönetimi sayfasından facebook reklamınız hakkında raporları alabilirsiniz. 

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol