Facebook adıma açılmış sahte hesap var, ne yapabilirim?

0

Facebook'tan telefonuma 21 Şubat 2021 tarihinde kod ve link gönderildi. Ne olduğunu bilmediğim için linkin üzerine tıklayarak Facebook sayfasına yönlendirildim ve benim numaram ile bana ait olmayan yabancı bir isimle bir hesap açıldığını gördüm. Numaramı oradan kaldırarak sahte bir mail hesabı ekledim ve şifreyi değiştirerek hesabı sildim bu işe yarar mı? Gelen link ile telefonumdaki başka hesaplara girebilirler mi bunlar kimdir ve ne yapmalım?

nuralgan nuralgan (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Tıkladığınız linke herhangi bir bilgi girdiniz mi? 

    Muhtemelen biri Facebook hesabı açarken sizin telefon numaranızı girdi.  Daha sonra telefon numarası onay sms'i de size geldi.  girdiğiniz adres gerçekten Facebook'a mı aitti?  Adres satırında facebook.com mu yazıyordu?  Bu önemli. Eğer Facebook.com ise o zaman korkmanıza gerek yok dediğim gibi bir durum söz konusudur.  Siz zaten hesabı silmişsiniz.

     

    alattin alattin (16984)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Kodun: FB-26107. Onaylamak icin Facebook'a giderek kodu gir veya su adrese git: https://fb.me/1RaHJoCioavdSJh B043. Böyle bir kod aldım facebook.com diye bir adres bulunmamakta. Herhangi bir bilgi girmedim sadece direk Facebook sayfasına yönlendirildim ve girerek hesabı onaylamış oldum. Ne yapmalıyım? nuralgan 3 yıl önce
    • @nuralgan fb.me sitesi de Facebook'a ait. Hesabı silmişsin başka bir şey yapmana gerek yok. alattin 3 yıl önce
    • Teşekkür ederim. nuralgan 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol