Facebook Bağlantı Engellendi sorununun çözümü nedir?

0

Facebook'ta paylaşılan linke tıkladığımda Bağlantı Engellendi Ziyaret etmeye çalıştığın bağlantının kötü amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Güvenliğin için bu bağlantıyı engelledik. yazısı çıkıyor ve linkler açılmyor.

Facebook Bağlantı Engellendi uyarısı neden çıkar? Çözümü nedir?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Facebook Bağlantı Engellendi nedir?

    Bağlantı Engellendi uyarı penceresi, Facebook kullanıcılarını paylaşılan ve zararlı içerik (virüs, malware) barındıran web sitelerinden korumak için kullanılan bir bilgilendirme uyarısıdır.

    Bağlantı Engellendi mesajı ile sizin Facebook'tan ayrılmanız ve zararlı içerik barındıran siteye girmeniz engellebir. Böylelikle virüslere karşı korunursunuz.

    Bağlantı Engellendi mesajı iki taraf için sorun teşkil eder: linki tıklayan kullanıcı ve linkin gittiği web sitesinin sahibi. Aşağıda her iki taraf içinde yapılması gerekenleri bulabilirsiniz.

     

    Bağlantı Engellendi uyarısının çözümü nedir?

    Eğer Facebook üzerinde paylaşılan bir linke tıkladığınızda Bağlantı Engellendi uyarısı alıyorsanız bunun anlamı linkine tıkladığınız site facebook tarafından kara listeye alınmış demektir. Facebook virüs ya da zararlı içerik bulunduran siteleri kara listeye alır.

    Eğer web sitesini ziyaret eden normal bir kullanıcıysanız bu sizi korumak için yapılmış bir eylemdir ve web sitesine girmemeniz sizin için faydalı olacaktır. Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur. Site sahibinin sorunu düzeltmesini beklemelisiniz. Site sahibi ile iletişime geçerek sorunu bildirebilirsiniz. Eğer bir antivirüs programı kullanmıyorsanız manuel yöntemlerle web sitesine girmenizi önermeyiz. Siteye bulaşan virüs sizin bilgisayarınızı da etkileyebilir.

    Web sitesi sahipleri için yapılması gerekenler

    Eğer paylaşımları yapan sizseniz ve web sitesinin sahibiyseniz o zaman yapmanız gereken bir dizi işlem var.

    Öncelikle Bağlantı Engellendi uyarısı almanızın en büyük sebebi web sitenize virüs bulaşmasıdır. Eğer Wordpress gibi hazır bir alt yapı kullanıyorsanız web siteniz saldırıya uğramış ve web sitenize zararlı kodlar yerleştirilmiş olma ihtimali çok yüksektir.

    Genelde Wordpress sistemler güvenlik açıkları kapatılmadığında saldırıya uğrarlar. Bu saldırılarda sistem içindeki javascript dosyaları içine zararlı kodlar gizlenir. Bu kodlar web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara zarar verebilir.

    Bağlantı Engellendi uyarısından kurtulmanın ilk yolu web sitenizi güvenlik taramasından geçirmeniz ve varsa zararlı kodları kaldırmanızdır.

    Facebook Bağlantı Engellendi hatasını almanızın diğer sebebi yapılan spamlar olabilir.  Eğer bot kullanıyor ve her paylaşılanın altına web sitenizin reklamını yapıyorsanız bu sebepte web siteniz Facebook tarafından engellenmiş olabilir.

     

    Facebook web sitesi engellemesi nasıl kaldırılır?

    Öncelikle web sitenizdeki hataları düzeltin. Virüs varsa temizleyin.

    1. https://developers.facebook.com/tools/debug/?ref=u2u adresine gidin.
    2. Web sitenizin adresini yazın ve Debug tuşuna basın.
    3. We can't review this website because the content doesn't meet our Community Standards. If you think this is a mistake, please let us know. yazısı geldiğinde let us know linkine tıklayın.
    4. Facebook Engellemeleri sayfasında karşınıza bir form gelecek bu formu doldurun. Yaptığınız işlemleri anlatın ve sitenizin neden engellemelerden kaldırılması gerektiğini belirtin.

    Daha sonra bekleniz gerekecek. Bekleme süresi konusunda herhangi bir veri yok. Yani 4 saat sonra da 4 gün sonrada, eğer web siteniz temizse engelleme kaldırılır.

    Facebook Bağlantı Engellendi Ziyaret etmeye çalıştığın bağlantının kötü amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Güvenliğin için bu bağlantıyı engelledik. uyarısı tamamen web sitesi sahibini, yöneticisini ilgilendiren bir mesajdır. Bu yarı güvensiz siteleri ifade eder ve son kullanıcıyı koruma amaçlıdır.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol