Facebook "bu fotoğrafın altına bff yazın" nedir?

0

Facebook BFF nedir? 

Facebook BFF güvenlik uyarısı nedir, gerçek mi?

Facebook BFF ne anlama geliyor?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Son zamanlarda Facebook'ta şöyle bir paylaşım dolaşıyor: 

    "Bu fotoğrafın altına BFF yazın. Eğer yazı yeşil oluyorsa hesabınız güvende demektir.. Eğer olmuyorsa hesabınız güvende değildir.."

    Facebook Bff nedir? Facebook Bff güvenlik uyarısı gerçek mi?

    Facebook'ta yoruma bff kelimesini yazarsanız ve yeşil olursa hesabınızın güvende olduğu, yeşil olmazsa da hesabınızın güvende olmadığı iddiası komplo teorisinden başka bir şey değildir. Bff, ingilizce 'Best Friend Forever' ifadesinin kısaltılmışıdır. Best Friend Forever ifadesi Türkçe de 'sonsuza kadar en iyi arkadaş' anlamına geliyor. Facebook, bazı önemli kelimeleri bu tarz şekilde süsleyerek kullanıcıların karşısına çıkarır. Örnek vereyim, Facebook'ta yoruma hayırlı olsun yazarsanız, yazı kırmızı-mor karışımı bir renkle yazılır.

    Böyle olmasa bile, yani Bff kelimesinin hiçbir anlamı olmasa bile bir hesabın güvenli olup olmadığını yansıtamayacağından emin olun. Bu tür paylaşımlara itibar etmeyin ve sırf o kelime istenen renkte olmadı diye hesabınızın güvende olmadığını düşünüp paniğe kapılmayın.

    Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarımızı nasıl güvene alabiliriz? konusundan sosyal medya hesaplarınızı nasıl koruyabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol