Facebook'da yorumlardaki linklere tıklarsam ne olur?

0

Merhaba öncelikle facebookta bazı sayfalar var yorumlara işte gençler yeni oyun buldum link  felan filan. O linke tıklarsak ne oluyor çok merak ediyorum

toprak34 toprak34 (2026)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer tehditlere, kandırma mesajlara inanmam ve sadece merakımdan bakacağım derseniz bakabilirsiniz.Bunların çoğu sizinde tahmin ettiğiniz üzere sahte mesajlar.Yani yeni oyun buldum yükleyin mesajı altında aslında size farklı bir yazılım veya zararlı indirtecek.Eğer siz onu bilgisayarınızdan kurarsanız, bilgisayarınıza reklam yazılımları dolacak ve sisteminizi yok yere meşgul edecek.Bu reklam yazılımlarının içlerinde birsürü reklam olacaktır.Bu reklamlar sayesinde size mesaj atanlar para kazanacaklardır.

    Biraz daha ileri gidilirse indireceğiniz oyun veya size vaadedilen her neyse ve siz onu bilgisayarınızda çalıştırsanız, bilgisayarınız son dönemlerde popüler olan ransomware virüsü ile başınız derde girecek.Bilgisayarınızdaki tüm dosyalarınız ramsomware virüsü yüzünden şifrelenecek.Bu şifrelemede üst seviye (AES-256 ve RSA-2048) kullanıldıysa belki de dosyalarınıza erişmeniz hayatınız boyunca bir daha mümkün olmayacak.

    **MrRobot Spoiler**

    MrRobot dizisi izlediyseniz, ECorp şirketine bulaşan Ramsomware nin ülke ekonomisini nasıl çökerttiğini görmüşsünüzdür :)

    **MrRobot Spoiler**

    Biraz korku filmi tadında oldu, ama ne olacağı belli olmaz.Bu yüzden hiç kulak asıp tıklamayın bana kalırsa.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler bende tıklamıyorum zaten ama sizin yazınızı Facebook ta paylaşabilirmiyim? Arkadaşlarımı bilgilendirmek için. toprak34 7 yıl önce
    • Tabi paylaşabilirsiniz :) ismailsarp 7 yıl önce
    • çok teşekkürler toprak34 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol