Facebook Hesabı Hacklenmesi Ve IP Alınması

0

Kardeşimin face hesabı hacklendi.Bende telefondan bilgisayardan falan o hesaba girmiştim.Bildiğiniz gibi ip adresi gözüküyo girenlerin ayarlarda.Sizce çalan ip adreslerini falan alırsa bi sorun olurmu?

selocan787 selocan787 (107)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Biraz karıştımış @candan . görünürdeki IP adresi, gerçek IP adresi diye birşey yok (Eğer VPN ile bağlanılmıyorsa). Herhalde @candan gerçek IP adresi derken PC'nin bulunduğu mevkiyi veya mekanı, bu manada adresi (konut, işyeri, ofis benzeri adresleri) ifade etmek istiyor. Onun 10 Km mesafede alakasız dediği yerin ise görünürdeki IP adresiyle falan alakası yoktur. O bir konum adresitir ve hizmet alınan ISS ve/veya santralin bulunduğu mevki olarak görülür, bu sebeple PC ile oldukça mesafeli olabilmektedir. Bu adresin bağlantı gerçekleştirilen PC'ye uzak veya yakın mesafede olmasının hiç bir önemi yoktur. Mesele karşı tarafta tesbit edilmiş olan bağlantı IP adresinin kullanılıp kullanılamayacağıdır.  Kullanılması mümkündür ve hacker faaliyetlerinde bu önemli bir veridir ama bu kullanılma hiçde kolay olmaz. Ayrıca tek başına IP adresinin bilinmesi yeterli olmayabilir; başka veriler ve/veya araçlarda gereklidir. Zaten @nvidiagtx mesajında belirtildiği şekilde -sabit IP kullanılmadığı hallerde (sabit IP ücretli bir hizmettir)- modem resetlenerek IP yenilenilenebilir.

    Sonuç olarak @selocan787 , internete çıkış yaptığın IP adresinin uzak bilgisayarlarda görülebiliyor olması güvenlik bakımından tek başına problem teşkil etmez. Ama eğer kullanılan PC'de gerekli güvenlik tedbirleri (Antivirüs koruması, güvenlik duvarı, dikkatsiz sörf ve downloadlardan kaçınmak vb) alınmıyor ve uygulanmıyorsa ciddi tehlikelerede yol açabilir; riskler ortaya çıkarabilir. Yani esas olan sistem güvenliğidir, sistem güvenliği ile alakalı tedbirlerdirlerin alınması, dikkatli olunmasıdır; yoksa IP adreslerinin uzak bilgisayarlarda görülüyor olması değil (Zaten birçok halde internete çıkış yapılan IP adresleri saklanamaz, mecburen karşı tarafta görülebilecektir.).

    Dinamik ve Statik IP adresi nedir? Statik IP adresi nasıl alınır? (tıkla)

    IP adresini bildiğim bir bilgisayara neler yapabilirim? (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    1

    Facebook o anda girilen ip adresi görünür daha önce girilen ip adresleri görünmez kaldıki göründüğünü varsayalım en az 10 km uzakta alakasız bir yeri gösterir Gerçek ip adresini internet sağlayıcınızdan başkası bilemez hiç endişelenmenize gerek yok gerçek ip adresinizi bildiğinide varsayalım ne yapabilr hiç yapabileceği birşey yok

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      IP Adreslerini başka bir iş için kullanabilir, Örneğin istediği şeyi yapabilir fakat Ip ni değiştirirsen sıkıntı olmaz IP Statik IP Değilse değişebilir Şimdi IP ne bak o IP yi aklında tut sonra Modemin düğmesini kapat 35 Saniye bekledikten sonra aç Eğer IP değişmişse sıkıntı olmaz Değişmemişse Statik IP demektir Ama Tahminen Senin Normal IP

      nvidiagtx nvidiagtx (690)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Yani normal ise şuan ne yapabilir alan kişi selocan787 7 yıl önce
      • IP in değişmişmi değişti ise sıkıntı olmaz nvidiagtx 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol