Facebook hesabım hacklendi ve benim adıma para topluyorlar. Ne yapmam gerekiyor?

0

Merhabalar

3 gün önce babamın facebook hesabı çalındı. Çalan kişiler babam gibi konuşarak insanları dolandırmaya çalışıyor. Dün itibari ile bir kişiden 360 tl , bir kişiden 600 tl para dolandırdılar. Polise gittik ancak dolandırılan kişilerle başvurmanız gerekiyor dediler. Onlara da ulaşmamız mümkün değil. Mail adresinide telefon numarasınıda değiştirmiş. Youtube daki tüm videoları izledim denedim olmuyor. Facebook geri dönüş yapıyor ancak yanıt şu '' sorununuz çözülmüş gibi gözülüyor'' . arkadaşlar şu işi çözene 100 lira ödeme yapabilirim lütfen yardımcı olun çok zor durumdayız.

mrtdmr41 mrtdmr41 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    böyle olaylarda hesabınızın calındıgını fark eder etmez şifre sıfırlama işlemi yapın mail atresinize mail atılıyor bu eposta degişti diye..

    krsn krsn (233)
    3 yıl önce cevaplandı

    • malesef olan oldu artık mrtdmr41 3 yıl önce

    0

    Bruteforce aracı ile facebook hesaplarınızı ele geçiriyorlar. Facebook hesaplarını ele geçirmek için fake veya güvenilir olmayan sitelerde paylaştığınız zaman hesabınız kolay olarak ele geçirilir. Bruteforce ile hackleme yöntemi iste belirli şifreleri ve trent veya güncel şifreleri deneyerek hesabınızı ele geçiriyorlar fakat o şifreler arasında şifreniz var ise ama yoksa ele geçiremiyorlar Bruteforce ile. Facebook ve diğer sosyal medya mecraları çift faktörlü doğrulama ile sizin hesabınızın başkalarının eline geçmesini engelliyorlar veya önlüyorlar. Senin sorununa gelecek olursak , senin adına başkalarından para istemeleri siber suç fakat facebook'da hangi ülkeden ve hangi şehirden bağlandığı belli oluyor IP ile ama o hesaba girmen gerekiyor. Polise gittin fakat yardımcı olmadılar fakat zaten polisin yapabileceği iş değil bu senin savcılığa veya siber suçlara gitmen gerekiyor.

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      çok teşekkürler cavabınız için yarın dediğinizi yapıcam

      mrtdmr41 mrtdmr41 (1)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol