Facebook "lütfen şifreni değiştir" sorunu çözümü nedir?

0

Facebook hesabıma girerken "lütfen şifreni değiştir" diyor. Değiştirmeye çalışınca da "kimliğini doğrula, fotoğraflı bir kimlik yükle" diyor. Bu sorunu nasıl çözerim Facebook hesabıma giremiyorum.

Facebook'ta lütfen şifreni değiştir sorununu nasıl çözerim?

lütfen şifreni değiştir

fotoğraflı bir kimlik yükle

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Facebook "lütfen şifreni değiştir" sorunu nasıl çözülür?

    Facebook bazen çeşitli sebeplerden dolayı hesabımızı askıya alır. Bunu neden yapar bilmiyorum. Ortada hiçbir şey yokken bir anda hesabımız kilitlenir ve "lütfen kimliğini doğrula" veya "lütfen şifreni değiştir" gibi hatalar verir. Şimdi normalde şifreni değiştir dediği zaman hesap doğrulamak için başka seçenekler de sunması gerekiyordu. Ama burada bahsi geçen hatada sadece bir adet hesap doğrulama seçeneği sunmuş. Kimliği onaylama.

    Facebook burada size şunu diyor: "Kimliğinizi elinizde tutarken telefonunuzun kamerasıyla fotoğrafını çekin. Daha sonra bize gönderin."

    Şimdi "kimlik ne alaka?" diye sorabilirsiniz. Bazı kişiler bunu yanlış anlıyorlar. Yani sanki Facebook T.C kimlik numaramızdan bizi kontrol edecek diye düşünüyorlar ama öyle bir şey yok. Bunu bizim ülkemiz dışında hiç kimse yapamaz. Facebook'un kimliğinizi istemesinin sebebi şu: Kimliğinizdeki isim-soyisim, doğum tarihi ve fotoğraf ile, hesabınızdaki bu bilgileri karşılaştırıp doğruluğunu kontrol etmek.

    Örnek veriyorum kimliğinizde doğum tarihiniz 11.09.1994, ama siz Facebook hesabınıza bunun yerine başka bir doğum tarihi yazmıştınız. İşte kimliğinizi gönderdiğiniz zaman bu çelişki ortaya çıkacak ve Facebook hesabınızı doğrulamanıza izin vermeyecek, hatta muhtemelen hesabınızı kapatacak. Bu nedenle kimliğinizdeki isim-soyisim, doğum tarihi ve fotoğrafın olduğu kısımlar dışında diğer yerleri kapatıp kimliğinizi öyle gönderin.

    Kimliğimi Facebook'a gönderdim. Hesabım ne zaman açılır?

    Aslında ne yalan söyliyim hesabınızın kesin olarak açılıp açılmayacağı bile muamma. Ben daha önce hesabımdaki bilgiler ile kimliğim aynı olmasına rağmen hesabımın kapatılıp açılmadığını biliyorum. Bunu neden yapıyorlar gerçekten anlayabilmiş değilim. Yine de bekleyin, 24 saat içinde (daha fazla da olabilir) size olumsuz veya olumlu bir cevap verirler. Genelde hesabınız yeniyse kapatıyorlar ve açılmama ihtimali daha yüksek oluyor.

    Facebook hesabım kapatıldı açılmıyor ne yapmalıyım?

    Cevap geldi ama olumsuz, hesabınız açılmadı. Bu durumda benim tavsiyem hiç uğraşmayıp kendinize yeni bir Facebook hesabı açın. Burada şöyle bir tavsiye vermek istiyorum: İlk önce VPN açın, daha sonra Facebook hesabı oluşturun. Bunun 2 defa faydasını gördüm. VPN olmadan Facebook hesabı oluşturduğum zaman anında kapatılıyor. Ama VPN açıkken nedense hiçbir şekilde kapanmıyor hesap. Muhtemelen hesabı kapattıkları zaman IP bazlı bir engelleme yapıyorlar, VPN de IP'yi değiştirdiği için hesabı kapatmıyorlar doğal olarak.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol