Facebook maç linki virüsü

0

Google chrome uzrinden cepte facebooka giriyorum.dun galatasaray matcına canlı yayın lınkı verdıler sayfada sonradan anladım kı vırüs ama tıklamıstım bunu nasıl çöze bilirim?lınk baska baska yerlere gitti

serkan2 serkan2 (8)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Tıkladığınız site üzerinden telefonunuza zararlı yazılım, facebook uygulaması veya chrome zararlısı gibi etmenler bulaşmış olabilir.Bu yüzden birkaç temizlik işlemi yapılması gerekebilir.Aşağıdaki işlemleri yaptığınızda telefonunuzun temiz olduğunu düşünebilirsiniz.

    1. Telefonunuza Avast tarayıcıyı kurarak bir tarama gerçekleştirin.Avast iyi bir antivirüstür ve telefonunuzda varsa zararlıları temizleyecektir. Avast Mobile Security nedir? Avast Mobile Security nasıl kullanılır?
    2. Facebook uygulamasına gidin.Ardından sağ taraftaki 3 çizgi simgesine tıklayın.Bu sizi bir menüye yönlendirecektir.Ekranı aşağı doğru sürükleyin ve Uygulamalar ekranına gelin.Uygulamalar ekranında sizin facebook.com için izin verdiğiniz bazı uygulamalar mevcuttur.Bu uygulamalara gerekli izinleri vermişseniz sizin adınıza paylaşım dahi yapabilir.Bilmediğiniz ve istemediğiniz uygulamaları silmelisiniz.Ancak silme işlemi sanırım telefon üzerinden yapılamıyor.Şuanda iPhone telefonum ile denedim ve silme işlemini yapamadım.Silme işlemi için bir bilgisayar üzerinden hesabınıza girin ve uygulamalar bölümünden gereksiz uygulamalarınızı kaldırın.
    3. Telefonunuzun önbellek ayarlarını sıfırlayın.Telefonunuza CleanMaster uygulamasını yükleyin.Uygulayı çalıştırdığınızda size temizlenmesi gereken önbellekleri gösterecektir.Bunları temizleyerek telefonunuzu bir nevi sıfırlamış olacaksınız.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Clean master da gereksiz dosyalara tikladigimda on bellegi temizliyor degilmi? bide telefona virus dusse hafiza karta da gece bilirmi yoksa yalniz telfonda bulunur yani fotolarim videolar falan etkilenirmi? 

      serkan2 serkan2 (8)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Virüs hafıza kartına bulaşsa dahi eğer anti virüs ile temizlemişseniz oradan da silinir.Ayrıca telefon üzerinden bulaşan virüs bilgisayar ortamında yüksek ihtimalle çalışmayacaktır. ismailsarp 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol