Facebook mail adresi öğrenme

0

Facebook arkadaş listemde olan birisinin email adresini nasıl öğrenirim?  Arkadaş listemdeki kişinin profiline girdiğimde mail adresi görünmüyor. Nette ararken Facebook mail adresi öğrenme ile ilgili pek çok yazı gördüm. Fakat bunlardan hangisi güvebilir bilmediğim için uzmanim.net'e sormak istedim.

Facebook mail adresi bulma, email öğrenme nasıl yapılır? 

Yani ben arkadaşlarımın emailleri gizli bile olsa görmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

Bazı linklerde facebook mail adresi öğrenme programı diye bir şey var bu ne kadar güvenilir?

alivecan alivecan (337)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Facebook mail adresi öğrenme ile ilgili şöyle bir araştırma yaptım. Web sitelerinde yazan bulunan pek çok link çalışmıyor konumda. 

    Daha önceden Facebook'ta bulunan bazı güvenlik açıklarından dolayı Facebook mail adresi öğrenme, yani arkadaşlarınızın mail adresleri gizli bile olsa görmek mümkünmüş.

    Hatta kişilerin arkadaş listenizde olması bile gerekmiyor. Siz Facebook üzerinde herhangi birinin email adresini görebiliyormuşsunuz. 

    Fakat daha sonra bu güvenlik açığı Facebook tarafından kapatılmış.

    Facebook mail adresi öğrenme programı olarak yayınlanan pek çok programda virüs var. Bu sebepten facebook mail adresi öğrenme programı olarak dağıtılan programları hiç indirmeyin derim.

    Zaten mantık olarak da birinin gizli olarak ayarladığı ayarı Facebook üzerinde görebiliyorsanız, Facebook gizlilik ayarlarının ne öne mi kalıyor? 

    Facebook, email ve benzeri verilerin güvenliği için ciddi  emek harcıyor. Eğer Facebook mail adresi öğrenme gibi bir durum söz konusu olsaydı bu ciddi sorunlara yol açardı. 

    Görünen o ki, Facebook daha önce bir şekilde Kişilerin Facebook'a kayıtlı email adreslerinin görünmesine sebep olan yazılım hatasını düzeltmiş.

    Sonuç olarak artık Facebook üzerinde kayıtlı kullanıcıların email adreslerini görmek, bulmak mümkün değil.

     

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol