Facebook Marketplace nedir? Marketplace ne işe yarar?

0

Telefonda Facebook'ta Marketplace diye bir bölüm var, burada bir şeyler satılıyor. Bu marketplace tam olarak ne işe yarıyor?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Facebook Marketplace nedir?

    Facebook artık kendini sadece bir sosyal medya ağı olmaktan çıkarıp platformunu farklı alanlarda büyüttü. İşte Marketplace de o büyümenin meyvelerinden birisi. Facebook Marketplace üzerinden ürün alıp satabiliyorsunuz, bir ürün hakkında satıcıyla konuşabiliyorsunuz.

    Marketplace'nin mantığını tıpkı Letgo gibi düşünebilirsiniz. Bir şey almak istiyorsanız alıcı, satmak istiyorsanız da satıcı konumundasınız. Gruplar bölümü sayesinde çeşitli gruplarda satışı yapılan ürünleri bile Marketplace'te görebiliyorsunuz. Yani Facebook bu Marketplace ağını baya bi genişletmiş ve sistemin kendi içinde bağlantılı çalışmasını çok güzel yapmış.

    Facebook Marketplace'te nasıl ürün satın alınır?

    Unutmayın ki size o ürünü Facebook satmıyor. Facebook yalnızca "ürün alıp satabileceğin bir yer yaptım sana" diyor. Marketplace'te gördüğünüz herhangi bir ürüne tıklayın. Tıkladıktan sonra karşınıza Detay İste ve Messenger gibi butonlar çıkıyor.

    Eğer ürünü alma niyetiniz varsa satıcıyla direkt olarak Messenger'dan iletişime geçebilirsiniz. Eğer "bi düşüneyim" derseniz Kaydet butonuna tıklayarak ürünü kaydedilenler bölümüne ekleyebilirsiniz. Böylece ürünü ileride almaya karar verdiğiniz zaman 2 saat aramak zorunda kalmazsınız.

    facebook marketplace ilan

    Facebook Marketplace bölümü genel olarak bu şekilde. Ürün alım satımı yapabileceğiniz güzel bir platform.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol