Facebook'ta en son hesabıma girenler kısmında farklı il gözüküyor

0

Facebook hesabında en son hesabına giren cihazlar kısmında bazen yaşadığım şehrin dışından girildiğini görüyorum çoğu muğla tarafı oluyor ama hesabımda bir hacklenme sorunu olduğunu sanmıyorum kodmatik felan kullanıyorum bugün hesabım kendiliğinden çıkış yaptı ve bakayım dediğimde gene başka bir yer gösterdi muğla tarafı fakat 2 dk sonra orası bir daha giren cihazlarda gözükmedi bu nasıl olmuş olabilir operatörlerin sunucularıyla alakalı olabilir mi?

selocan787 selocan787 (107)
5 yıl önce sordu

  • Messengera girmiş olarak gözüküyordu messengera girince aktif diyordu fakat yok oldu o giren cihaz şehir selocan787 5 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Bu sorun özellikle mobil ağla Facebook'u kullananlarda oluyor. Şöyle ki o an mobil ağına şebeke farklı bir ilden geliyor olabilir. Sana en yakın baz istasyonu Muğladaysa senin telefonuna da şebeke oradan veriliyorsa Facebook'ta o yüzden öyle gözüküyordur. Bunu vaktiyle ben de yaşamıştım.

Hesabının şifresini veya diğer bilgilerini senden başka kimsenin bilmediğinden eminsen endişe etmene gerek yok. Facebook orada senin kullandığın cihaza hangi sunucudan internet geliyorsa onun konum bilgisini gösteriyor. Oradaki bilgiler kesinlikle %100 değildir. Yakın konum sadece, kullanıcıya olası bir güvenlik sorununu bildirmek için.

Mesela sen VPN açıp Facebook hesabına girsen o "hesabıma en son girenler" kısmında farklı ülke gözükür. Kısacası iki faktörlü doğrulama hesabında etkinse endişe etme..

Sonda yazdığın cümle doğru. Operatörlerin sunucularıyla alakalı bir durum bu

omercik omercik (9418)
5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol