Facebookta video paylaşma sorunsalı

0

Özellikle youtube ve vimeo sayfalarından paylaşılan video linkleri, neden bizi o sayfaya yönlendiriyor da facebook üzerinden izlenilmiyor. Bunun bir çok örneği olmakla beraber çok saçma bir politika izleniyor ki o da bazı videolar direk facebook üzerinden izlenebilirken bazı linkler ise o paylaşılan sayfaya atiyor. Bu düzen neye göre yapılıyor, neden her seferinde facebook üzerinde oynatılmıyor? Paylaştığım bir video facebook üzerinden oynarken diğeri link olarak çıkıyor

Bu sorunun çözümünü bilen varsa acaip mutlu olucam. Vimeo'ya yaptığım videoların eskiden olduğu gibi facebook üzerinden izlenmesini istiyorum.

eraizgn eraizgn (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Açıkcası bu durumun bir kod veya ayar ile ilgili oluştuğunu düşünmüyorum.  Benzer durum normal link paylaşıldığında da olabilir. Paylaşılan linkin Facebook resmi yerine sayfadan rastgele bir resim geliyor.

    Ben bu durumu aşağıdaki gibi çözüyorum. Videolar için bir deneyebilirsiniz.

    Facebook paylaşılan linkleri önce cache alır. Bu işlem sırasında bazen paylaşılan link hatalı olarak ön belleğe alınır. Örneğin sayfanın Facebook için ayarlanmış resmi görüntülenmez, video normal bir web sayfası olarak ön belleklenir.

    Bu durumda https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object/ adresini ziyarek edin.

    Input URL bölümüne paylaşacağınız linki yapıştırın. Fetch new scrape information butonunu tıklayın.

    Şimdi Facebookta linki paylaşmayı deneyin.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Bir video en fazla 4Gb büyüklüğünde olabilir. Süre olarak da 120dk yı geçmemeli. Parça parça istediğiniz kadar yükleyebilirsiniz. murat 7 yıl önce

    0

    Öncelikle teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için, dediklerini yaptım ama başarılı olamadım hala beni uyuz eden şey devam ediyor. Direk link atiyor bir tane fotoğraf ile. Yanlış birşey yapmış olabilirim ihtimaline karşı eğer vaktin varsa, şu linki; https://vimeo.com/105055321 kendin deneyebilir misin?

    eraizgn eraizgn (1)
    9 yıl önce cevaplandı

    • teşekkür ederim, Murat. eraizgn 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol