FaceTime nasıl kapatılır?

0

iPhone ve iPad'de FaceTime nasıl kapatılır? FaceTime'i kapatmak güvenlik açığından korunmak için yeterli mi? Yeni ortaya çıkan FaceTime güvenlik açığı nedir? FaceTime ile gelen aramayı cevaplamasanız bile sizi dinlemeleri mümkün mü?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

     FaceTime kapatma

     FaceTime, iPhone ve iPad gibi cihazlarda görüntülü ve sesli görüşme yapmak için kullanılan bir uygulamadır.  Apple ekosisteminde FaceTime önemli bir yer tutar. 

    Fakat yeni keşfedilen bir güvenlik açığı sizin izniniz olmadan mikrofon ve ön kameranın sizi arayan herhangi biri tarafından kullanılabilmesine izin veriyor. Bu herhangi birinin siz farkında olmadan ortamı dinlemesine ve kamerayı kullanarak görüntü almasına olanak sağlıyor.

    Bu hata şu şekilde işliyor; Bir kişi FaceTime ile sizi arıyor, siz o sırada daha cevap vermemiş durumayken arayan kişi sizi  Group FaceTime'a ekliyor, bu esnada siz aramayı cevaplamamış durumdayken, herhangi bir izin vermemişken, telefonunuz otomatik olarak açılıyor ve sesiniz, ortam sesi karşı tarafa iletilmeye başlıyor.

    Oldukça tehlikeli olan bu güvenlik açığı iOS cihazları (ipad, iphone) etkiliyor.  Bu sebepten FaceTime'i kapatmak şuan için bu hatadan korunmk için en iyi yöntem. Apple bu hatayı gidermek üzere çalışmaya başladı.

    FaceTime kapatma: Facetime Nasıl kapatılır?

    Facetime kapatmak için şu adımları uygulayın:

    1. iPhone, iPad cihazınızda Ayarlar bölümüne gidin.
       FaceTime kapatma - ayarlar
    2. FaceTime'ı bulun ve dokunun.
       FaceTime kapatma - Facetime
    3. Sağdaki bölümden FaceTime'i kapalı duruma getirin.
      Facetime nasıl kapatılır - Facetime kapatma

    Bu işlem FaceTime kapatacaktır.

    FaceTime'i kapatmak beni korur mu?

    Evet FaceTime'i kapatmak şuan alınabilecek en iyi önlem. Kalıcı çözüm için Apple'ın güvenlik güncellemesini beklemek gerekiyor. Şuan için FaceTime'ı kapalı tutmak sizi koruyacaktır.

     

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol