Farbar Recovery Scan Tool virüslü mü?

1

Dün BleepingComputer'dan Farbar R.S.T indirdim. İndirdikten sonra onunla alakasız olarak Norton Power Eraser ile bir bilgisayar taraması yaptım. Tarama sonunda F.R.S.T'yi virüs olarak gösterdi. Bazen öyle hatalar olduğu için, "exe"yi Kaspersky ve Malwarebytes ile taradım onlar temiz dediler. Demin "exe"yi çalıştıracağım zaman da Microsoft SmartScreen "Bilgisayarınızı Koruduk" gibisinden "virüstü açmadım" şeklinde bir uyarı gösterdi. Ben de emin olamadım şimdi çalıştırayım mı çalıştırmayayım mı, indirdiğim sitede mi sıkıntı vardı diyeceğim ama; bu sitede başka bir soruda F.R.S.T. için yine BleepingComputer'dan link verilmiş, ben de onun için o siteye güvendim ama harbiden virüslü mü bilemedim şimdi.

balboa135 balboa135 (16)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Farbar Recovery Scan Tool güvenilir bir araçtır. Güvenlik araçları zaman zaman antivirüsler tarafından zararlı veya virüs olarak gösterilebilirler.

    https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ adresinden indirdiyseniz güvenilirdir.

    Farbar Recovery Scan Tool kullandığı derinlemesine analizler yüzünden ativirüsler tarafından zararlı olarak algılanabilir. 

    https://service.malwarebytes.com/hc/en-us/articles/4521467806483-Collect-Farbar-Recovery-Scan-Tool-logs buradan de görebileceğiniz gibi Malwarebytes gibi antimalware yazılım firmaları dahi teknik destek, analiz aşamasında Farbar Recovery Scan Tool kullanabiliyorlar. 

    Malwarebyte sitesindeki Farbar Recovery Scan Tool ile ilgili açıklama:

    "Farbar Recovery Scan Tool, bilgisayarınız için sorun giderme günlükleri oluşturmak üzere tasarlanmış ücretsiz bir Windows yardımcı programıdır. Bu günlükler, Destek ekibimizin bilgisayarınızla ilgili sorunları belirlemesine ve çözmesine yardımcı olur. Bu makale, günlükleri toplamak için Farbar Kurtarma Tarama Aracının nasıl kullanılacağını açıklar."

    Varsa kullandığınız antivirüs, Windows Defender vb. Farbar Recovery Scan Tool kullanmadan önce kapatabilirsiniz.

     

    hakan hakan (15424)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      Farbar Recovery Scan Tool virüs içermeyen güvenli bir araçtır.   Microsoft SmartScreen sistem dosyalarına erişe uygulamalar ya da çok sık kullanılmayan dosyalar için bu tür uyarılar verebilir. Bu bir güvenlik riski değildir.

      murat murat (12492)
      1 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol