fare oyunda işlevini yerine getirmiyor

0

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardımınızı ya da önerinizi isteyecektim. Dün nostalji olsun diye GTA san andreas i indirip kurdum. Ancak oyunda fare çalışmıyor. Menü'de de fare hareket ediyor ancak tıklamıyor. Windows un sonraki sürümleri için bu normalmiş ancak aynı sorun başkalarında da olduğu için 98/ME modunda çalıştırmak sorunu çözüyormuş. Ben tüm uyumluluk modunda çalıştırdım ancak sorunu çözemedim. Oyuna girdiğimde fare fonksiyonunu yerine getirmiyor. Sizin bildiğiniz ya da önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır ?

Not: Mevcut işletim sistemi : Win8

sevgiler

yramazan yramazan (13)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Sorunun kaynağı farenin fonksiyonlarını yerine getirememesi. Bu yüzden fareye fonksiyonelliğini geri kazandıracak olan DINPUT8.DLL dosyasını kullanmalısınız.

    1. İlk olarak DINPUT8.DLL dosyasını indiriniz.
    2. Ardından indirdiğiniz DINPUT8.DLL dosyasını oyunun kurulu olduğu yere (büyük ihtimalle C:\Program Files\Rockstar Games\GTA San Andreas klasörü olmalıdır) atınız.
    3. Bu işlemin ardından fareyi oyun içinde sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor olmanız lazım.

    Başka tür uyumluluk sorunları ile karşılaşan arkadaşlar Görev yöneticisi'nde Detaylar sekmesi altından gta_sa.exe işlemine sağ tıklayıp Benzeşmeyi ayarla diyerek CPU 0 hariç tüm çekirdeklerin işaretlerini kaldırmayı deneyebilirler.

    utkubayat utkubayat (885)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      O kadar yeri gezdim ama sorunuma çözüm bulamadım, gösterdiğiniz yol sorunumu çözdü, teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

      Sevgiler.

      yramazan yramazan (13)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol