Farklı renkteki kabloları birleştirmekte bir sorun var mı?

0

Türk Telekom ekiplerinin ankastreye bıraktığı kablolar turuncu ve beyaz benim elimdeki kablo ise yeşil ve kırmızı fotoğrafta göründüğü gibi birleştirdim internet hızım düşük acaba kablodan kaynaklanıyor olabilir mi?

 

bcnbcn bcnbcn (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kablo hasarlı falan değilse kablodan kaynaklanmaz ama bağlantıları sıkı bir şekilde yapmadıysan ondan kaynaklanabilir (Gevşek, iyi şekilde yapılmayan bağlantılar parazite sebep olur ve internet hızınıda olumsuz etkiler, zaman zaman bağlantı kopmalarınada sebep olabilir).

    Kablo renklerinin farklı olması hiçbir şey farketmez :)

    İnternet hızını etkileyen çok çeşitli sebepler olur. Yerel ağında (internet hattında) kaç bilgisayar mevcut? Ayrıca WiFiden telefon tablet bağlı oluyormu? Eğer cevap evet ise hız düşüklüğü bu bağlantıların hepsindemi yaşanıyor yoksa sadece bir PC ile alakalımı soruyorsun bu soruyu? 

    Problem sadece bir PC ile alakalıysa (ağdaki diğer cihazlar normal hız ile bağlanıyorsa) o PC'yi ele almalı ve problem sebeplerini bu kapsam ile aramalısın. Ama bu hız düşüklüğü ağdaki tüm cihazlarda yaşanıyorsa bunu internet servis sağlayıcının müşteri hizmetlerini -mesela telefon ile- arayarak arıza kaydı açtırmalı, onlardan çözüm talep etmelisin.

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      @temmuz hocama ek olarak,

      Hat durumunu test etmenin en mantıklı yolu modem arayüzüne girmek ve modem içerisindeki değerlerden hat kalitesini ölçmektir. Buradaki sonuç sizin aldığını en net değerleri gösterir. Ayrıca hattınızın sağlık durumunu ve daha yüksek hız alıp alınamayacağınıda bu şekilde tahmin edebilirsiniz.

      Aşağıdaki konuda aradığınız soruların yanıtlarını bulacak ve modeminizin içerisindeki hat değerlerine bakarak hattınızın sağlık durumunu tespit edebileceksiniz.

      Hattımın desteklediği maksimum hızı nasıl öğrenebilirim?

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol