Fedora 36 Linux İşletim Sisteminde Android Oyunlar Nasıl Oynanır

0

Bu sorunun çözümü hakkında bir çok araştırma yaptım, Yabancı sayfalara gittim oralara sordum ancak doğru düzgün bir yardım alamadım. Yani buradanda alabileceğimi sanmıyorum pek. Ancak Uzmanımnetin hatrı vardır bende belki bilen birisi vardır dedim bakalım.

 

Şimdi tecrübelerimi anlatiyim bu sorunun çözümü için şöyle diyorlar.  Fedora linux uyumlu android emülatorler var onlardan birisini kurun. Vmware diye sanallaştırma makinesi var onla birliktede kurabilirsiniz falan filan. Ancak doğru düzgün çalışmıyor yazılımlar. Şimdi yazılımlarla olan sorunlarımı anlatiyim

1-Waydroid: Bu bir linux için android emülatörü. Kurdum, açılıyor ancak google play store,hizmetleri yok. Device id diye bir program var. Size cihazınızın ID sini Google service framework ID sini falan gösteriyor. waydroide indirdim bunu apk, Google service framework unfound yazıyor.Yani google hizmetleri olmadığı için google play store falan çalışmıyor.Bu linuxcular google play store'a alternatif Aurora store diye bir yazılım yapmışlar. Onu indirdim onun içindede in cin top oynuyor. Temel yazılımlar var whatsapp telegram falan. Çoğu şey yok. Sonra ben Waydroidden tarayıcıya girip oradan istediğim oyunları apk indirmeye çalıştım ancak ondada hata veriyor. Hata vermesinin sebebide ARM denilen bir şey varmış Çoğu android uygulamasında. Bu waydroidde ARM desteği yokmuş.Ancak technopat adındaki siteden okuduğuma göre bir script yapıştırıyormuşsunuz waydroide ARM desteğini etkinleştiriyormuşsunuz. Ancak araştırdım yani yok böyle bir script internette. varsa nerede bu script? Bahsettiğim sayfa bu bakın  https://www.technopat.net/sosyal/konu/android-oyunlari-linuxta-nasil-oynanir.2035576/page-3          

 

2-Genymotion/vmware. Genymotion Android emülatorü vmwarede sanallaştırma ikisini birlikte kullanabilirsiniz dediler. Ancak genymotion açılmıyor.Vmwarede devhwrandom not found diye bir hata veriyor.Bunun çözümünü bulsak açabileceğim herhalde.

 

3-Anbox. Buda bir android emülatorü. Duyduğuma göre bunun ARM desteği var. Ancak tıklıyorum Starting... de kalıyor.Açılmıyor.Sonra kapanıyor.

 

Son olarak çok araştırdım bunu ancak hala çözemedim.Çözen kişide görmedim yani.Ancak çözümü bi buluyim hereksle paylaşacağım bir daha benim gibi uğraşmasın millet. pek ümitli değilim burada çözümü bulabileceğimden,çünkü çoğunuz windows kullanıyor zaten bilmezsiniz. Ama dediğim gibi uzmanımnete güveniyorum hadi bakalım valla çözümü uzmanımnetten bulursam zaten sizi seviyorum bi daha minnettar olurum.

ahmet62 ahmet62 (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 0 Cevap


    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol