fiber internet için hangi modem gereklidir?

0

netde araştırma yaptım,fakat vdsl modem ve vdsl2 modem çeşitleri diye gördüm,

fibernet için hangsi gerekli, vdsl mi vdsl2 mi,yoksa bunlar aynı modemlermi

vdsl modem ve vdsl2 modem nedir?

mastek4467 mastek4467 (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    VDSL ile VDSL2 arasındaki fark sıradan bir bilgisayar kullanıcısının anlamasının pek mümkün olmadığı kadar teknik bir husustur. Sıradan bir kullanıcının bilmesi gerekenler ise VDSL2'nin ilk olarak 2004 senesinde çıkarak 2006'da fiber altyapı temelli internet hizmetleri için dünya çapında standart olarak onaylanıp kabul edilmesidir.

    Haliyle günümüzde artık VDSL yoktur onun yerini daha ileri bir teknik olan VDSL2 almıştır. Bu durum dünyada böyle olduğu gibi ülkemiz içinde aynı şekildedir. Başka İfadeyle artık VDSL devri bitmiş onun yerini VDSL2 almıştır.

    VDSL ve VDS2 hususunu ADSL ve ADSL2 hususuna benzetebiliriz. Nasılki bugün artık ADSL kalmayıp ADSL 2 standartına geçilmişse ve artık nasıl bir ADSL modem alınırken ADSL2 modem özellikle aranmıyorsa, piyasadaki bütün ADSL hizmeti kullanımlı modemler ADSL2 standartı destekliyse, fiber internet için kullanılan VDSL modemler içinde aynı şekilde günümüzde VDSL-VDSL2 ayrımı kalmamıştır; piyasada satılan tüm fiber internet modemleri VDSL2'dir ve zaten gerek ADSL2, gerekse VDSL2 modemleri geriye dönük eski standartlarıda destekler (Bu modemler aynı zamanda ADSL standartlarınıda destekler).

    Eğer hala piyasada VDSL2 desteklemeyen VDSL modemler bulunmaktaysa buna dikkat edilmeli ve VDSL2 özellikli olanlar tercih edilmeli. Fakat ben yine günümüzde piyasada bulunan bütün fiber internet modemlerinin VDSL2 destekli olduğunu düşünmekteyim (Tersi bir rastlayışım yok).

    Marka-model tavsiyesi istersen AirTies 5650. VDSL2 modemdir ve IPTV desteklidir (Tivibi Ev izlemek için TTNET modemlerine ihtiyaç kalmaz). Ben iki seneden beri ADSL2 olarak kullanmaktayım ve önümüzdeki Mart ayından sonra aynı modem ile fibernet'e geçeceğim.

    Süper bir modemdir ve geçmişte kullandıklarımla karşılaştırdığımda olumlu istikamette müthiş farklılıklar gördüm. Tavsiyemdir..

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • teşekkür ederim,bilgiler için mastek4467 9 yıl önce
    • :-) temmuz 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol