Fiber internet modeme Adsl nasıl bağlanır?

0

Türktelokom fiber kullanıyorum sorun yok Asus ac52 u MODEM router aldım.şimdi DSL ve EWAN girişleri mevcut eski modemde kullanılan kablo Asus DSL girişine uymuyor EWAN girişine oluyor evimde masa üstü bilgisayar var nasıl kurulum yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar

kullanici652725 kullanici652725 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    3

    Fiber olarak eve gelen internetlerde Genelde GPON cihazı ile birlikte birde Fiber internet modemi yer alır. GPON cihazınıza dışardan gelen fiber kablo girer. GPON cihazınından çıkan cat5/6 kablo da fiber modeme girer ve siz bu sayede modem üzerinden interneti alabilirsiniz.

    Aynı durumda yeni aldığınız modemde fiber internetinizi kullanmak istiyorsanız WAN girişine GPON cihazınızdan gelen kabloyu takmanız gerekecektir. Yeni modeminiz üzerinden interneti almak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.

    • GPON cihazından çıkan Cat5/6 kablosunu yeni modemizin WAN/EWAN girişine takın.
    • Ardından modeminizin arayüzüne girin ve WAN ayarları kısmından WAN girişiniz için ayarları gerçekleştirin. Genelde bu kısımda sizden kullanıcı adı ve şifre istenir. Bu sizin internet servis sağlayıcınızdan aldığınız yada alabileceğiniz bilgilerdir. Bu ayarları modeminize girerek interneti sağlayabilmeniz gerekir.

    Tüm denemelerinize rağmen interneti sağlayamadıyanız Turk Telekom destek hattını arayarak durumu anlatıp kurulum yardım isteyebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol