Fiber internet nedir?

1

Fiber internet nedir? 

Fiber internetin avantajları nelerdir?

Fiber internetin farkı nedir?

Fiber internet kullanabilir miyim?

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Fiber internet nedir? 

    İnternet erişiminde kullanılan kablolar bakır kablolardır. Fiber internet ile bakır kablolar yerine cam elyaf türevi bir kablo türü kullanılıyor. Saç telinden daha ince kablolardan oluşan bu sistem ışığın iletilmesi prensibi ile çalışıyor. Fiber kablolar bakır kablolara göre interneti çok daha hızlı iletiyor. Bu sayede de internet hızında büyük bir artış gözüküyor. Adsl'e göre çok daha hızlı olması fiber internetin en büyük getirisi.

    Yıllardır süren çalışmalar sonucu ülkenin bir çok yerine fiber kablo altyapısı döşendi. Maliyeti yüksek ve çok büyük bir proje olduğu için henüz ülkenin her yerine ulaşmayan bu teknoloji İstanbul'un dahi her bölgesinde bulunmuyor. Hızla devam eden çalışmaları takip edip kendi bölgenize ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Fiber internet ile daha hızlı internet erişimi hedefleniyor. Aynı zamanda fiber internet 4.5 G için altyapı sağlıyor. Fiber altyapı sayesinde 4.5 G Nisan ayında kullanılabilecek. 4.5 G için bilgi ve kullanmak için gerekli cihazları 4.5 G uyumlu telefonlar linkinden öğrenebilirsiniz.

    Fiber internet kullanmak için modeminizin uygun olup olmadığı önemli. Bazı fiber internet paketleri ile fiber internet ile uyumlu modem ücretsiz olarak verilmektedir. Eğer modeminiz uygun değilse ve modem ücretsiz olarak verilmediyse bir modem almanız gerekmektedir.  Fiber internet bağlattığınız yer size uygun modem modelini söyleyecektir. 

    Fiber internetin avantajları nelerdir?

    Fiber internet sabit telefon hattına ihtiyaç duymaz. Fakat sabit hattınızı iptal ettirmeden de Fiber internet bağlantısı yaptırabilirsiniz. Fiber internet fiber kablolar sayesinde çok daha hızlı bir internet erişimi sağlar. İnterneti kullanırken takılma, donma vb. sorunları ortadan kaldırır. Şuan için internet hızı 1000 Mbps kadar çıkabiliyor. 1000 Mbps Fiber İnternet ile bir Bluray filmini yalnızca 3 dakika içinde indirebiliyorsunuz. Bu özelikler göz önünde bulundurulunca ADSL yerine fiber internet kullanmak çok daha avantajlı olacaktır. 

    Fiber internet ADSL ile kıyaslandığında tamamen yeni nesil bir teknolojidir. Yeni altyapısıyla internette devrim niteliği taşır.

    Fiber interneti kimler kullanabilir?

    Fiber interneti kullanmak için bulunduğunuz yere fiber altyapı ulaşmış olması gerekmektedir. Fiber interneti kimer kullanabilir? linkinden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

     

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Bilgilendirme için teşekkür'ler.Ne yazıkki ismi dışında bu bağlantı arabirimi ile henüz tanışmadım detaylara bakılır ise,oldukça şaşırtıcı bir hızı olduğunu anlıyorum.Umarız ülke genelinde Daha yaygın ve standart hale getirilerek kurumların dışında,halkada daha fazla ulaştırılarak arz edilir ve uygun ücretlendirme politikaları ile bu hizmeti sunarlar.4.5G teknolojisinin adının ve hızının geçmeside iletişim telekomonikasyon şirketlerininde fiyat,hizmet kalitelerinde buradan rekabetin iyi olduğu düşünüldüğünde sonuç olarak ücretlendirme,kota ve hizmetlerinde daha iyi olacağı kanısındayım bakalım görelim neler olacak önümüzdeki günlerde saygılar. forjest 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol