Fiber interneti kimler kullanabilir?

0

Fiber interneti kimler kullanabilir?

Fiber internet kullanmak için gerekenler nelerdir?

Fiber internet nerelerde var?

Fiber internet kullanabilir miyim?

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Fiber internet bakır kablolar yerine fiber kablolar kullanır. Bu sayede ADSL'e göre çok daha hızlı bir internet bağlantısıdır. Günümüzde tercih edilen ve yaygınlaşan bu yeni nesil teknoloji artık herkesin kullanmak istediği internet bağlantısıdır. Hızımızı 1000 Mbps'ye kadar çıkarabilen Fiber internete sahip olmak için neler gerekiyor?

    Fiber internet sabit telefon hattına ihtiyaç duymaz. Fakat sabit hattınızı iptal ettirmeden de Fiber internet bağlantısı yaptırabilirsiniz. 

    Fiber internet kullanmak için modeminizin uygun olup olmadığı önemli.  Fiber interneti bağlatmak istediğinizde, eğer modeminiz uygun değilse, fiber internet için uygun modem ücretsiz veya belli bir ücret karşılığında verilecektir.

    Ülkemizde fiber internet altyapısı yıllarca süren çalışmalar sonucu olmuştur. Çok maliyetli ve büyük bir proje olması nedeniyle ülkenin her yerine ulaşamamıştır. Bu nedenle fiber internet bağlantısı için bulunduğunuz yerin fiber internetin ulaştığı bir yer olması gerekir.

    Fiber internet hizmeti veren bir kurumu arayarak, internet bağlatmak istediğiniz yerde fiber internet altyapısı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.  Ya da internet sitelerinde verdikleri hizmetten yararlanarak öğrenebilirsiniz. Türk Telekom için Türk Telekom Fiber nerede? Turkcell için Turkcell Fiber nerede?  linklerine tıklayarak, harita üzerinden, bulunduğunuz yerde fiber altyapı bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. 

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol