Fidye virüsü bulaşan bilgisayarımdan kurtardığım dosyaları yeniden atsam sorun olur mu?

0

Fidye virüsü bulaşan bilgisayarımdaki çoğu önemli belgelerimi kurtardım. Kurtardığım belgelere daha önce musallat virüsü bulaşmıştı. Flashı kaspersky ile tarattım, bir şey bulmadı. Bilgisayarımın hard diski formatlandı ve windows kuruldu. Ben belgelerimin yedeklerini tablete aktardım. Bu belgeleri yeniden bilgisayara alsam, herhangi bir fidye virüsü olma ihtimali var mıdır? Standart .jpg uzantılılar ve herhangi bir şifreli durumları yok. Fotoğraflarımı bilgisayara alamaz oldum korkudan, hoş bulaştıysa artık tablete de bulaşmıştır ya, tableti de aynı programla tarattım bir şey çıkmadı. Yüklersem herhangi bir şifre çalınması ile karşılaşır mıyım? 

anserguzest anserguzest (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer virüslerin temizlendiğinden eminsen bir şey olacağını zannetmiyorum. Denemek için sadece 1 tane dosya atmanı önerebilirim.

    omercik omercik (9418)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Yani eğer uzantısı değişmezse bir sıkıntı olmaz değil mi? anserguzest 3 yıl önce

    0

    Fidye virüsleri normal virüsler değillerdir. Aslında fidye virüsü diye bir şey yok. Bunlar fidye yazılımı. Dolayısı ile senin resim video gibi veri dosyalarından tekrar bilgisayara bulaşmaz. Gönül rahatlığı ile tekrar verilerini bilgisayara kopyalayabilirsin.

    hakan hakan (15394)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Çok teşekkür ederim. Şifreleri çalmak için trojen yolluyorlar diye biliyorum yeni tip virüsleri, onun için korkmuştum. İçim rahatladı sağolun :) anserguzest 3 yıl önce
    • @anserguzest doğru ama bu trojan veri dosyalarına yerleşmiyor. O an enfekte olan bilgisayara bulaşıyor sadece. hakan 3 yıl önce
    • Teşekkür ederim, dosyalarımı aktardım çok sağolun iyi akşamlar.. anserguzest 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol