Fidye virüsüsü bulaştı, nasıl temizlerim?

0

Merhabalar, bilgisayarıma fidye virüsü bulaştı. Farkettiğimde Eset ile tarama başlattım yeniden başlat seçeneği çıktı ve kabul ettim. Şu an bilgisayarım açılmıyor. Windows logosu ekranda saatlerce kalıyor ama açılmıyor. Sistem diskim ve çalışma ortamım ayrı disklerde. Farklı bir bilgisayarda çalışma diskimi çalıştırdım ve bütün dosyalarımın şifreli olduğunu gördüm. Kendi bilgisayarım dediğim gibi açılmıyor. Bunun için bir çözüm önerisiniz var mıdır? 

ozguccicek ozguccicek (3)
2 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Önceliğimiz dosyaları kurtarmak olduğu için fidye virüsünün türünü bilmemiz gerek. Dosyaların sonundaki uzantıyı yazar mısınız? Bilgisayarın açılma konusuna gelince format gerektiğini düşünüyorum. Dosyaları da kurtarabileceğimiz bir fidye çeşiti ise kurtarabiliriz.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Eset ile bilgisayarınızı tarattığınız ve virüsleri temizlemek için yeniden başlattığınız için bu işlem biraz zaman alabilir yani beklemeniz gerekiyor.

      Bilgisayarınız açıldığı zaman Malwarebytes, Malwarebytes anti-root ve hitman pro ile bilgisayarınızı taramanızı öneriyorum.

      Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

      Malwarebytes Anti-Rootkit nedir? Nasıl kullanılır?

      HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?

      Fidye virüsüne gelecek olursak, fidye virüsünüz eğer offline ise kurtarma şansınız var fakat online ise kurtaramazsınız fakat ilerleyen aylarda veya yıllarda bu fidye virüsünün illaki şifresi kırılacaktır fakat dediğim gibi incelemem gerekiyor fidye virüsünü.

      Eğer size uygun ise bilgisayarınıza uzaktan bağlanıp fidye virüsünü inceleyebilirim yani bana özelden ulaşırsanız size yardımcı olabilirim:

      https://uzmanim.net/mesaj/kime/darkcrak

      darkcrak darkcrak (5168)
      2 yıl önce cevaplandı

        0

        Virüsün uzantısı .orkf şeklinde ve online olduğunu öğrendim. Yaptığım araştırmalar ve görüştüğüm uzman kişilerin önerileriyle malesef kurtarma şansımızın olmadığına kanaat getirdim. Bugün itibariyle bu uzantılı ve online olan virüsü temizleyip dosyalarımızı kurtarma şansımız yok sanırım. Fidyecilerle iletişim kurup pazarlık yapmakta pek bir işe yaramadı. Bilgisayarı ve dahili, harici virüsün etkilemiş olduğu büyün diskleri formatlayıp temiz ve en önemlisi ANTİVİRÜS kullanımlı yeni ve temiz bir sayfa açıyorum. Böyle bir olay yaşamamış kişilere önerim, antivirüs programlarına verilen yıllık ücretler gerçekten hiç pahalı değil. Böyle durumlarda malesef net anlaşılıyor bu. Uzmanım.net olarak sizlerede İlginiz için teşekkür ederim.

        ozguccicek ozguccicek (3)
        2 yıl önce cevaplandı

        • Teşekkürler. Umarım bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsınız. xbedirhanx 2 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol