Firefox bağlantınız güvenli değil hatası çözümü | 2019

0

Firefox'ta bir siteye girmeye çalışırken "bağlantınız güvenli değil" hatası alıyorum. Mesela LOL'e kayıt olmaya çalışırken "signup.tr.leagueoflegends.com web sitesinin sahibi siteyi hatalı yapılandırmış. Bilgilerinizin çalınmasını önlemek için Firefox bu web sitesine bağlanmadı." diye uyarı veriyor.

Mozilla Firefox bağlantınız güvenli değil sorununu nasıl düzeltebilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Firefox bağlantınız güvenli değil uyarısı, girmeye çalıştığınız sitede yaşanan bir SSL sertifika probleminden kaynaklanır. Bu çözümde yaşanan bu sorunun sebeplerinden ve çözümünden bahsedeceğim.

    Firefox bağlantınız güvenli değil hatası neden veriyor?

    Bu hata, bağlanmak istediğiniz sitenin SSL sertifikasının bir şekilde doğrulanamamasından dolayı yaşanır. Problemin sebeplerini ve çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz.

    1. SSL sertifika süresinin dolması

    Web sitelerinin SSL sertifikasının süresi vardır. Mesela 1, 2, 3 yıl gibi düşünebiliriz. Bu süre dolduğu anda sitenin yetkilileri SSL sertifikasını yenilemelidir. Eğer SSL sertifikası yenilenmezse o siteye girmeye çalışırken Firefox bağlantınız güvenli değil uyarısı verir.

    Sebep bu ise, sizin yapabileceğin hiçbir şey yok. Zaten site yetkilileri durumu fark edecek ve en kısa sürede düzeltecektir. Problemin düzelmesini bekleyin.

    2. Bilgisayarın tarih ve saatinin yanlış olması

    Bağlantınız güvenli değil hatasının bir sebebi, bilgisayarın saat ve tarihinin yanlış olmasıdır. Bilgisayarınızın tarihini ve saatini kontrol edin, yanlışlık varsa düzeltin. Denetim Masası'na girip sağ üstteki arama bölümüne "tarih ve saati ayarla" yazarak ilgili kısımdan düzeltmeniz mümkündür.

    3. Bilgisayarda zararlı yazılım olması

    Bilgisayarınızda zararlı yazılımlar varsa Firefox bağlantınız güvenli değil hatası verebilir. Bilgisayarınızda sağlam bir virüs temizliği yapmanızı tavsiye ediyorum.

    Biz uzmanım.net olarak Malwarebytes ve Emsisoft anti-malware yazılımlarını virüs temizliğinde şiddetle öneriyoruz. Bu programların detaylı bir şekilde kullanımına aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sırasıyla bunları yükleyin ve bilgisayarınızı tam taramadan geçirin.

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? - VİDEOLU ANLATIM

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır - RESİMLİ ANLATIM

    4. Hosts dosyasının bozuk olması

    Windows'ta hosts isminde önemli bir dosya var. Bazen virüsler hosts dosyasını bozarlar. Hosts dosyası bozuksa aynı şekilde Firefox bağlantınız güvenli değil uyarısı çıkabilir. Hosts dosyasını düzelterek sorunu çözebilirsiniz.

    Hosts dosyasının nasıl düzeltileceğini bu videodan öğrenebilirsiniz: Bağlantınız gizli değil hatasının çözümü (5:50 dakika)

    5. Tarayıcının güncel olmaması

    Mozilla Firefox tarayıcısı güncel değilse, sitelere girmeye çalışırken bağlantınız güvenli değil hatası alabilirsiniz. Firefox'u en son sürümüne güncelleyin ve problemin düzelip düzelmediğini kontrol edin.

    6. Windows'un güncel olmaması

    Nadiren de olsa Windows'un güncel olmaması, internet bağlantılarında SSL probleminin yaşanmasına sebep olabiliyor. Her ihtimale karşı Windows güncellemelerini kontrol edin.

    Bilgisayarınızın arama bölümüne "windows update" yazdığınızda güncelleştirme bölümü çıkar. Oradan güncellemeleri denetleyebilir, bulunan güncelleştirmeleri yükleyebilirsiniz.

    7. Antivirüs programlarının siteye engel koyması

    Bağlantınız güvenli değil sorunu, bazen antivirüs programlarından kaynaklanabilir. Bilgisayarınıza antivirüs yükledikten sonra bu uyarıyı almaya başladıysanız, geçici olarak antivirüsünüzü kaldırın. Kaldırdıktan sonra düzeldiyse, demek ki problem ondan kaynaklanıyordur.

    8. Sitenin yasaklı olması

    En çok karşılaşılan sebeplerin başında bu gelir. Devlet tarafından yasaklanan bir siteye girmeye çalıştığınızda tarayıcıların o sitenin SSL sertifikasını doğrulayamaz. Doğrulayamadıkları için doğal olarak Firefox size "bağlantınız güvenli değil" hatası verecektir.

    Yasaklı bir siteye girmek istiyorsanız VPN kullanmanızı öneririm. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak en iyi VPN programları önerilerimizi bulabilirsiniz.

    En iyi VPN programları - Windows PC için - 2019

    En iyi VPN programları - Android, iOS, Mac - 2019

    Firefox bağlantınız güvenli değil hatasının çözümü

    Bunları yaptınız, ama hata hala çözülmedi. Bu durumda şunu deneyin:

    1. Bağlantınız güvenli değil uyarı mesajının altındaki "Gelişmiş" butonuna tıklayın, ve sayfayı aşağıya kaydırın.
    2. Sonra "Ayrıcalık tanı" butonuna tıklayın.
    3. Ardından "Güvenlik ayrıcalığını doğrula"yı seçin.

    Bunu yaptığınız zaman büyük ihtimalle o site herhangi bir güvenlik doğrulamasına takılmadan açılacaktır.

    firefox bağlantınız güvenli değil

    Önemli Not: İnternet bankacılığı, alışveriş siteleri gibi kredi kartı bilgileri girmeniz gereken sitelerde bağlantınız güvenli değil hatası alıyorsanız, bu tarz sitelere "Güvenlik ayrıcalığını doğrula" diyerek bile olsa girmeyin. Bilgileriniz çalınabilir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol