Firewall'u atlatıp internete eriştiğim bilgi işlem departmanı tarafından anlaşılabilir mi?

0

merhabalar ben bir okulda çalışıyorum bilgisayarların hepsinde koruma var sanırsam firewall koruması ve sophos endpoint diye bi program var sanırım bu firewall koruması bu ayrıca bütün bilgisayarlara kullanıcı hesabıyla giriliyor yani herkesin kendi hesabı oturum şifresi var öyle giriliyor bilgisayarlara bazı sitelere giriş yapılmıyor örneğin program indirilmek istendiğinde yönetici şifresi soruyor bilgi işlem engellemiş Fakat ben araştırma sonucu bi program bulup firewall korumasını devre dışı bıraktım bunu bilgi işlem departmanı anlar mı nasıl anlaşılır anlaşılmadan nasıl devam ettirebilirim

sirinmetin29 sirinmetin29 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Network yapınıza bağlı olarak bu durum değişebilir ama teknik olarak, evet firewall'u atlayıp internete eriştiğiniz anlaşılabilir.

    Bu biraz da bilgi işlem departmanınızın yeteneğine kalmış bir durum. Tüm okul trafiğinizi izliyorlar ise, yasaklı listesindeki sitelere erişimin yapıldığında bunu fark edebilirler. 

    Çoğu kamu kurumunda veya okulda bu tür yazılım, donanımlar özel bir kurum tarafından yapılandırılır ve bırakılır. Durum böyle olunca bilgi işlem bölümü sadece sorun olduğunda destek ister, yazılıma, donanıma hakim değildir.  Bu durumda yaptığınızın işin bilgi işlem tarafından anlaşılması mümkün olmaz. 

    Firewall'ı devre dışı bırakıp izinizin tespit edilmemesini sağlamak mümkün değil (bu da sizin yeteneklerinize bağlı). En azından ulu orta bulunacak bilgi ile bunu yapmak mümkün değil.

     

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol