format atamıyorum

0

arkadaşlar mrb:

windows 7 usb/dvd download tool

diye bi program indirip usb'den format atmayı denedim ama ISO diye bi dosya açmam istendi beceremedim.

pc'de cd rom yok haliyle usb ile format atmak zorundayım.

bu usb ile  format zımbırtısının daha kolay yolu yokmudur...

alikocan alikocan (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sen daha iso dosyasının ne olduğunu bilmiyorsun. Nasıl Windows 7 kurulum anlatacağız sana? Hemde kurulum DVD'si olmadan, flash bellekten kurulum şeklinde..

    Önce bir Windows 7 kurulum dosyası (iso) download etmelisin. Sonra Rufus isimli bir küçük programcık var. Altta link veriyorum oradan download et. Türkçe arabirimli ve kurulum gerektirmeyen (portable) bir programdır. Kullanımı çok kolaydır. Bununla flash belleğine Windows 7 iso'sunu import edeceksin ve bu şekilde flash belleğini Windows 7 kurulum medyası haline getireceksin. Daha sonra Windows 7 yüklemek istediğin PC'nin açılışını ilk ve öncelikli olarak BIOS'tan USB şeklinde ayarlıyacaksın ve son olarakta kurulum flash belleğini PC'deki USB portlardan birine takarak bilgisayarını güç düğmesine basıp açacak ve flash bellekten önyüklemeden sonra bilinen kurulumu devam ettireceksin. 

    Önce Windows 7 kurulum iso'sunu ve Rufus programcığını download etmelisin:

    Windows 7'yi orjinal olarak nereden indirirsin? (tıkla)

    Rufus TR Portable (Tıkla ve sayfadaki dosyalardan rufus-2.6p isimli olanını download et)

    Rufus programı ile format için USB bellek hazırlamak. Videolu anlatım (tıkla)

    Rufus videolu anlatımında link vererek önce programın verdiği linkten download edilmesini ve PC'ye kurulmasını istiyor. Sen bunları yapmayıp bu kısmı atlıyorsun. Zira ben sana bu programcığın linkini üstte zaten verdim ve benim verdiğim linkteki kurulum gerektirmeyen özelliktedir (Portable). Bilgisayarında masaüstüne kopyalar ve üzerine tıklayarak doğrudan çalıştırırsın. Devamında videoda anlatıldığı gibi.. 

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • ISO dosyasını bilmeyen biri bu anlattıklarının hiç birini uygulayamaz sanırım.. Cahilliğimi yüzüme vurmayaydın iyiydi ama yinede zahmet edip ve bu kadar uzun cümleler ile suslediğin, cevabın için teşekkür ederim.. Emeğine sağlık.... alikocan 8 yıl önce
    • Estafurullah, oda ne demek.. Ben cahil falan demedim. Belki tecrübesizlik.. Kaldıki kimse anasından tecrübeli doğmaz, öyle değilmi?! Bende bir zamanlar tecrübesizdim ve hala birçok konuda - senin ifadenle- cahil sayılırım. Sevgiler.. :):) temmuz 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol