Format atmadan anakart değiştirilebilir mi?

0

Sistemdeki anakartı değiştirince Windows açılmıyor. Yeniden Windows kurmadan anakart değiştirmenin bir yolu var mı?

leone1907 leone1907 (18)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Önceki anakartın bütün driverlarını kaldırman lazım, tabi herhangi bir iz kalmaması için mutlaka program kaldırma araçlarıyla kaldır. Daha sonra yeni anakartın driverlarını kurarsın, ve yeni anakart çalışır ama bu sana çok zahmet çektirir. En iyisi sağlam bi format atmaktır.

    Bana sorarsan bütün sürücüleri kurunca anakart çalışsabile sistemin sağlıklı olması için format gereklidir. Anakart bir sistemin kalbidir, her şey ona bağlanır. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Evet öylesi daha sağlıklı ama windowsun tüm güncellemerini baştan yüklemek,pcdeki onlarca programı sıfırdan kurmak en az 2 gün sürecek,o yüzden bir çare arıyorum ama sanırım yok. leone1907 6 yıl önce
    • Dediğim gibi eski anakartın sürücülerini kaldırıp yeni anakartın sürücülerini yüklersen sistem çalışır ama ne kadar performans alırsın bilinmez. Gülü seven dikenine katlanır diye boşa dememişler :) @leone1907 omercik 6 yıl önce

    0

    Eski anakartını yeniden takarak sistemi açabilme imkanın olursa o sistemde Acronis True İmage programıyla bir sistem imajı alarak daha sonra yeni anakartlı sistemde bu imajı "universal" destekli bir bootable (PC açılışında CD'den, flash bellekten çalışan) Acronis True Image programıyla geri yükleyebilir ve bu şekilde sistemin yeniden açılmasını sağlayabilirsin:

    Acronis True Image PC'ler için can simitimidir? Acronis True Image ile nasıl imaj (yedek) alınır ve sistem nasıl kurtarılır? (tıkla)

    Acronis 2017 "bootable" nasıl kullanılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol