Format attıktan sonra PC çok yavaşladı

0

"Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del"  hatası alıyordum. Format atarak çözdüm ama pc çok yavaşladı.

Oyunlar da olsun Pc de dolaşırken olsun kasma ve yavaşlama meydana geldi ?

 

serboy serboy (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    0

    Formattan sonra Windows güncellemelerini yaptın mı?

    Sürücüleri güncelledin mi?

    Tüm bunları yapmana rağmen gerçek anlamda bir yavaşlama varsa o zaman HDD veya RAM'lerinde donanımsal bir sorun olabilir. Bu sebepten de Bootmgr eksik hatası almış ve sistemin çökmüş olabilir.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Ne Yapmamı Önerirsin Peki ? serboy 6 yıl önce
    • @serboy önce güncellemeleri yükle sonra da sürücüleri güncelle murat 6 yıl önce

    0

    Sürücüleri ve BIOS ayarlarını gözden geçir.

    Format sonrası PC yavaşlamaz, tersine rahatlar.

    BIOS Ayarlarının nasıl olması gerektiğini tam olarak bilmiyorsan bu ayarları default (varsayılan) hale getir. Bunun için ya BIOS ayarlarından "Default" (Varsayılan ayarlar) bağlantısını tıklamalısın yada önce F9 ve enter daha sonrada F10 ve enter tuşlamalısın.

    Edit:

    Sürücü kontrolleri ve düzeltmeleri ile BIOS default ayarlamasından sonuç alamadıysan birde CHKDSK disk denetlemesi yap.

    Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

    CHKDSK taraması nasıl yapılır:

    Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

    Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

    Birde yerel ağında internet bağlantısının durumunu gözden geçir (Problem internetin problemli ve yavaş olmasıylada alakalı olabilir ama sen bunu işletim sisteminin problemi gibi algılamış veya böyle sanmış olabilirsin.).

    Tüm bunlara rağmen hala düzelme olmazsa PC'ye yeniden format çek. Ama bu defa farklı bir ISO'dan oluşturulmuş bir yükleme medyası kullan.

    Son ilave olarak önemli bir not:

    Format sonrası sürücü yüklemelerinde esas olan her donanım sürücüsünü ürünün üreticisi veya satıcısının kendi sitesinden yapılmasıdır. Eğer bir mecburi durum yok ise sürücü yüklemeleri için herhangi bir yükleme/güncelleme programı kullanılmamalıdır. Konuda belirtilen problem bu hususa uyulmaması kaynaklıda olabilir ve buna mutlaka itina edilmelidir. 

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Aslında bunu ilk defa yaşıyorum genelde format attıktan sonra pc de öyle bir sorun olmazdı ama bu sefer "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" hatası yüzünden format atmak zorunda kaldım böyle birşey yaşadım :) serboy 6 yıl önce
    • Gereksiz şeyler yazıyorsun. Maksadın sohbet etmekmi yoksa çözüm aramakmı? Mesajımın altına yeniden bak, ilaveler yaptım @serboy temmuz 6 yıl önce
    • maksadım sohbet etmek değil arkadaşların yazdığı bütün şeyleri denedim ve yaklaşık 3 gün uğraşıyorum artık ne yapacagımı bilmiyorum farklı şeyler belki görürüm ve belki bir yerlerde hatta yaptım diye biraz sohbet havasında geçirmeye çalışıyorum ve bu arada seninkin önermeni hiç başka yerde görmedim şimdi deneyecem inşallah olur şimdiden teşekürler . serboy 6 yıl önce
    • Son bir notta ilave ettim, onada bak. Sürücü yüklemeleri ile alakalı.. @serboy temmuz 6 yıl önce

    0

    driverleri kurmayı denedinmi driverleri kurup tekrar gözden geçir

    jaff2 jaff2 (22)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Driver kurdum herşey güncel tamam  ama sistemi yavaşlattan herhalde pc nin aşırı cpu kullanması oldğuğunu düşünüyorum siz ne  diyorsunuz ?

      serboy serboy (1)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Cpu aşırı kullanan programlar nelerdir görev yöneticisinden bakarmısınız.. nvidiagtx 6 yıl önce
      • @serboy nvidiagtx 6 yıl önce
      • [ sv_chost.exe ] ' de Bunun sorununuda biraz araştırdım da sizde belki biraz yardımcı olursunuz şimdiden teşekürler .. serboy 6 yıl önce

      0

      Yeni format attığınız için arka planda sürekli yüklenmeye çalışan güncellemeler olabilir. Özellikle Windows 10 işletim sisteminde bilgisayar kurulmasının ardından güncellemelerin yapılması gerek. Güncelleştirmeler ardından PC rahatlayacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol