Format Sonrası Kurulması Gereken Programlar

0

Merhaba herkese.Hayırlı Ramazanlar.

Casper Nirvana laptop kullanıcısıyım.Yaklaşık bir 7-8 yıldır kullanıyorum bu laptopu.Yaklaşık 1-2 senedir de format attırmadım kimseye.

İnternette okuduğum bir yazı da Windows 10'da çok kolay format şeklinin olduğunu gördüm.

Denetim Masası > Güncelleştirme ve Bakım > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla

Bölümünde bir sıfırlama yeri mevcut.Araştırdığım kadarıyla formattan sonra bilgisayara bir kaç yazılım/sürücü gibi şeyler yüklemek gerekiyormuş.Bu konu da pek bir bilgim yok.

Yukarı da belirttiğim bölümden Tüm kişisel uygulamalarınızı,dosyalarınızı ve ayarlarınızı kaldırmak istiyorum.Ancan bunu yaptıktan yani format attıktan sonra hangi yazılım ya da sürücüleri ve nasıl kuracağımı bilmiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi forumlar.

 

ahmetsamil ahmetsamil (268)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Ahmet, herhalde Windows 10 kullanmaktasın. İki değişik sıfırlama imkanı (seçimi) vardır. 1- Kişisel dosyaları saklar (sınırlı sıfırlama) 2- Herşeyi siler ve yeniden yükler (tam sıfırlama). İhtiyacına göre seçersin. Korkma sakat birşey olmaz. Sıfırlamadan sonra wifi ve diğer sürücüler otomatik yüklenir, internete falan girilebilir.

    Kolay gelsin.

    Not: Bir terslik olurda WiFi sürücüsü yüklenmezse ethernet sürücüsü muhakkak yüklenecektir ve böylesi bir hal ile karşılaşırsan kablo ile internete bağlanabilir ve eğer ihtiyacın olursa diğer donanım sürücülerini web'den temin edebilirsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Benim korktuğum şey,ben daha önce format artırdığım zamanlarda,indirilenler bölümünde vcredist.exe - wifi gibi şeyler vardı.Bunları kuramamaktan korkuyorum.Ama sizin söylediğinize göre herşeyi silip yükleyen format türünü seçsem de bilgisayar kendi gerekli olan programları kuracaktır değil mi ? Yani benim elle bir daha ekran kartı, realtek gibi şeyleri kurmama gerek kalmayacak doğru mu? ahmetsamil 7 yıl önce
    • Sıfırlamada sistemdeki işletim sistemiyle birlikte sistemde sonradan kurulmuş olan tüm programlar ve uygulamalarda silinir Ahmet. Sonra işletim sistemi yeniden yüklenir ama işletim sistemine ait bilinen program ve uygulamalar hariç sisteminde daha önce var olan programlar kendiliğinden tekrar kurulmaz, yüklenmez. Yeni (sıfır) sisteme bunları sen yeniden kendin yüklemek zorundasın (istersen elbette). Kendiliğinden işletim sistemiyle beraber kurulabilecek olanlar WiFi, Realtek vb donanım sürücüleridir (Bunlar program değildir. PC Donanımlarının çalışmaları için gerekli sürücü yazılımlarıdır.). Kaldıki bunlardan belki (bir ihtimal) bazılarıda otomatik yüklenemeyebilir ama ethernet kartı sürücüsü (kabloyla internete bağlanabilmeni sağlayan kart sürücüsü) mutlaka otomatik yüklenir ve yeni işletim sistemiyle internete girememe gibi bir problemin olmaz. Kolay gelsin. temmuz 7 yıl önce
    • Çok teşekkür ediyorum. O zaman yapmamda bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.Hatta yapmaya başlasam iyi olur :) ahmetsamil 7 yıl önce
    • Kolay gelsin :) temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol